Tietoa mainostajalle › Tietosuojaseloste ›

RUOKAVALIOSTANI + KESÄINEN RESEPTI

13.5.2018

*Kaupallinen yhteistyö Keiju Öljyn kanssa*

Mitä syömistottumuksiini ja ruokavaliohistoriaani tulee, voisi sanoa, että lähes kaikkea on kokeiltu. Olen ollut täydellisestä energiaravintoainejakaumasta piittaamaton sokerihiiri, täysin vegaani, lakto-ovo-pesco vegetaristi, kasvissyöjä, maidoton, gluteeniton, maidoton JA gluteeniton, sokeriton, lähes hiilariton sekä tietysti ihan tavallinen sekasyöjä.

Ajatusmaailmani liittyen ruokaan ja ravintoon on muuttunut vuosien saatossa jatkuvasti ja tällä hetkellä en voi sanoa kuuluvani yhteenkään edellämainitsemistani laatikoista. Lähinnä oikeastaan siksi, etten halua määritellä itseäni tietynlaiseksi ruokailijaksi.

IMG_1299

Kyllä, syön pääosin kasvipohjaisesti, en käytä juuri lainkaan maitotuotteita enkä oikeastaan osta kovinkaan paljon gluteenipitoisia ruokia kotiin, mutta silti voin ottaa palan täytekakkua juhlissa tai syödä kanaa ravintolassa. En kieltäydy mistään täysin, enkä pelkää viljoja, maitoa tai sokeria. Tiedän, millaisesta ravinnosta minulle tulee hyvä olo ja syön sen mukaan.

Siksi ruokavalioni koostuu suurimmaksi osaksi kasviksista, kasviproteiinin lähteistä, hedelmistä, hyvistä rasvoista (avokado, öljyt, siemenet ja pähkinät) sekä kuitupitoisista (usein gluteenittomista) täysjyväviljoista.


No, se siitä ruokavaliosta. Olen täällä tänään nimittäin jakamassa myös yhden aika ihanan ja kesäisen reseptin – viimeaikoina on tullut laitettua nimittäin paljon ruokaa. Espanjan reissusta päälle jäi erityisesti kesäisten ruokien valmistaminen: salaatteja, itsetehtyjä rapeita lohkoperunoita, halloumia, kalaa, paistettuja kasviksia, herkkusieniä, raikkaita smoothieita ja jugurttiannoksia tuoreilla marjoilla… Kokkausinto on ollut jopa aikaisempaa suurempi ja uudenlaisiakin ruokayhdistelmiä sekä omakeksimiä reseptejä on tullut kokeiltua.

Siksi innostuinkin viime viikonloppuna nappaamaan Lidlin tarjouksesta nipullisen yhtä kevään lemppariani – vihreää parsaa – mukaan kotiinvietäväksi. Samalla kauppareissulla koriin oli eksynyt myös perunoita sekä halloum-juustoa, josta sainkin idean tähän kesäiseen reseptiin, jonka tulen pian jakamaan.

IMG_1338

Päätin valmistaa pitkästä aikaa yhtä kevään ja kesän lemppariruokaani: parsaa, rosmariiniperunoita ja halloumia. Tällä kertaa tuo suht. yksinkertainen ja (ainakin meidän perheessä) perinteinen ruoka saisi kuitenkin pienen uuden twistin, sillä hyödyntäisin rosmariiniperunoiden valmistuksessa ensimmäistä kertaa Keijun uutta rosmariinilla maustettua rypsiöljyä – toki itse mausteiden, eli suolan, pippurin ja rosmariinin lisäksi. Käytin kyseistä öljyä itseasiassa myös parsojen pastamisessa, joka (sekin) osoittautui hyväksi ideaksi.

Sillä kyllä, voin sanoa, että lopputulos oli erinomainen! Öljy toi mukavasti lisämakua pottuihin ja oikeastaan jopa teki niistä astetta raikkaampia. Vaikka rosmariinin maku ei itse öljyssä maistu kovin vahvasti, tuo se ihan kivan lisämausteen ruokaan kuin ruokaan. Voisin perunoiden ja parsan lisäksi kuvitella öljyn esimerkiksi ihan vain salaatin joukossa taikka esimerkiksi kasvissosekeiton päällä (tätä täytyy ehdottomasti testata seuraavaksi!).

Joten nyt vihdoin siihen itse reseptiin!

IMG_1292

Rosmariiniperunat, tankoparsaa, halloumia & kanaa (kasvissyöjille tofua)

2-3 annosta

Rosmariiniperunat

4kpl rosamunda perunoita
3-5rkl Keiju rosmariini rypsiöljyä
ripaus suolaa
ripaus pippuria
rosmariinia oman maun mukaan

Astea uuni lämpenemään 200°C. Pese perunat ja pilko ne sitten suht. ohuiksi viipaleiksi. Asettele leivinpaperilla vuoratulle pellille, valele rosmariiniöljyllä ja mausta suolalla sekä pippurilla. Laita perunat uuniin ja anna paistua noin 15min tai kunnes niiden pinta on hieman kullanruskea.

Tankoparsaa pannulla

Nippu vihreää tankoparsaa
loraus Keiju rosmariini rypsiöljyä
ripaus suolaa

Leikkaa parsoista varren valkoinen osa pois ja kuori n kuorimaveitsellä. Lämmitä pannu hellalla ja lorauta haluamasi määrä öljyä pannulle. Paista parsoja kannen alla noin 5-10min aina välillä käännellen. Parsat ovat valmiita, kun ne ovat hiukan pehmentyneet ja niissä on vähän ruskeaa pintaa.

IMG_1303-2
Psst! Kyseistä öljyä löytyy myös sitruunan ja valkosipulin makuisena!

Halloumi ja kana

Pilko halloum-juusto haluamasi kokoisiksi siivuiksi ja paista pannulla öljyssä, kunnes viipaleiden molemmat puolet ovat hiukan ruskistuneet.

Valmista lisäksi kanan rintafileitä uunissa tai pannulla, tai vaihtoehtoisesti jotakin kasviproteiinin lähdettä, kuten tofua tai tempeä.

Kun kaikki on valmista, kokoa annos lautaselle ja lorauta vielä halutessasi päälle hiukan rosmariini-rypsiöljyä. Sitten vain nautiskelemaan!

KEIJU kollaasi

Tällä hetkellä näitä uusia makuöljyjä on saatavilla suurimmasta osasta K-Citymarketteja sekä valikoiduista K-supermarketeista ja K-marketeista. Lisää öljyistä ja niiden hyödyistä voit lukea Keijun omasta Öljyakatemiasta. Siellä on monipuolista infoa öljyistä ja niiden käytöstä ja vastauksia mm. siihen, miksi omega-3 rasvahapot ovat meille niin tärkeitä, mitä kylmäpuristettu öljy on ja mitä kasviöljyä kannattaa käyttää paistamiseen.

Oletteko te tykänneet viimeaikoina kokkailla kesäisiä ruokia? Olisi kiva kuulla minkälaisia reseptejä te yleensä tykkäätte kokkailla:) Ja hei, onko joku sattumoisin päässyt testaamaan näitä ihania makuöljyjä? Kommentoi alas!

Oikein ihanaa sunnuntaita ja äitien päivää!<3

-Laura

 

saatat pitää myös

1 Comment

  • Reply Kepa 13.5.2018 at 10:18

    Basilikalla maustettua oliiviöljyä oon käyttänyt ja tuo kyllä kivaa vivahdetta ruokaan. Pitääpä testata noita Keijun maustettuja tuotteita myös, käytetään Keijua kyllä muutenkin mutta maustamattomana. Resepti testiin siis, mä tykkään paistaa halloumit siirapissa käännellen 😉

  • Leave a Reply