ARJEN LUKSUSBRUNSSI

Mainitsinkin viime viikolla siitä, kuinka järkättiin sunnuntaina muutaman rakkaan ystävän kanssa vegaaninen brunssi täällä meillä. Brunssimenu oli raikas ja väreiltään erittäinkin keväinen, joka sopi täydellisesti sen sunnuntaiaamun aurinkoiseen säähän.
Ajattelinkin jakaa vielä tarkemmat reseptit meidän brunssiherkkuihin, sillä tarjoilut olivat sekä super maukkaita, että myöskin helppoja & nopeita valmistaa – täydellinen brunssimenu tavallisen viikonlopun juhlistamiseksi, etten sanoisi. Tämä on sitä kuuluisaa arjen luksusta.
Mentiin brunssiherkkujen kanssa aika yksinkertaisella linjalla, sillä menu rakentui oikeastaan täysin kauraleipien & niiden päälle laitettavien levitteiden ympärille – alusta asti oli nimittäin selvää, että Lidlin kauraleipiä tulee meidän brunssipöydästä löytyä, piste.
”Kaikille vähän kaikkea”, olisi voinut olla teemalauseemme, sillä pöydästä löytyi raikasta granaattiomenasalaattia, Lidlin kauraleipiä, Urtekramin aivan ihania uutuslevitteitä, tuoreita hedelmiä, tuorepuristettua mehua, kahvia ja itsetehtyä pannacottaa.
Granaattiomena-avocado salaatti
tuoretta rucolaa ja/tai pinaattia
1 granaattiomena
3 avocadoa
Silmusalaatti rouskuvia ituja
Ota esille sopivan kokoinen tarjoiluastia ja täytä se noin puolilleen rucolalla ja/tai pinaatilla. Koverra granaattiomenan siemenet ja pilko avocadoista haluamasi kokoisia paloja. Lisää granaattiomenansiemenet, avocadoviipaleet sekä idut tarjoiluastiaan ja sekoita sekaisin rucolan/pinaatin kanssa. Lisää halutessasi vielä loraus oliiviöljyä ja balsamicoa salaatin joukkoon. Nauti!
Lidl:n 100% kauraleipiä (tuorepaistopisteestä)
Urtekram punajuuri sandwich spread*
Urtekram tomaatti sandwich spread*
Urtekram basilika sandwich spread*
Urtekram kurpitsansiementahna*
Urtekram vihreä pesto*
*tuotteet saatu
5 vihreää omenaa
nippu varsiselleriä
peukalon kokoinen pala inkivääriä
2 sitruunaa
Pilko ja tarvittaessa kuori ainekset ja purista mehuksi mehulingolla.
2 dl mustikoita, mansikoita tai vadelmia
6dl kookosmaitoa
5 rkl hunajaa, agavesiirappia tai jotakin muuta makeuttajaa
2 tl vanilijajauhetta
2 tl kardemummaa
1 sitruunan kuori
ripaus suolaa
3 rkl agar-agar hiutaleita
koristeluun kookoslastuja, raakasuklaarouhetta tai vaikkapa mulpereita
Jaa marjat neljään lasiin tai kulhoon. Kuumenna kookosmaito, hunaja sekä mausteet kattilassa keskilämmöllä. Kun seos on tasaista ja kuumentunut, lisää joukkoon agar-agar hiutaleet sekä raastettu sitruunan kuori, ja anna kuumentua sekoittamatta 5-10min tai kunnes hiutaleet ovat täysin sulaneet. Sekoita tasaiseksi ja kaada seos kuppeihin tasaisesti marjojen päälle. Jäähdytä jääkaapissa. Tarjoile haluamasi lisukkeiden kera.
p.s. Kannattaa tehdä pannacotta edellisenä iltana, niin se ehtii kunnolla muhia ja tekeytyä jääkaapissa!
Ihania brunssihetkiä!
-Laura
Suivi
Näyttää ihan superhyvältä! Oon nyt itekki vihdoin tutustunu noihin lidlin kaurasydämiin ja ai että :p Nuo uudet levitteet on kanssa kaupassa houkutellut, mutta hirveen kalliita ovat 🙁
Laura
Onhan ne joo vähän hintavia, mutta aina silloin tällöin raaskii itsekin ostaa sellaiseksi ”spessuherkuksi”!:)
Linda / Revontulipalo
Nam, näyttää superhyvältä! Mä oonkin miettinyt noiden levitteiden testaamista, pitää ehkä vihdoin oikeasti hankkia joku kiva kokeiltavaks. Ja salaatti menee testiin myös, granaattiomena ja avokado on molemmat ihan lemppareita, mutten oo aiemmin tajunnut yhdistää niitä 😀
Laura
Mahtavaa kuulla, todellakin kannattaa testata:) Jep, avocado & granaattiomena on ihan best!
Sk
Näyttää kaikki niin hyviltä, mutta kokeilin tuota salaattia ja voi että oli hyvää!
Laura
EIKÖ!<3
Iina
Moikka! Kysymys ei sinänsä liity postaukseen, mutta millä salilla käyt?:) Nimimerkillä kiva sali metsästyksessä…
Laura
Moi!:) Mä oon käynyt jo monet vuodet Esportilla ja voin sydämeni pohjasta suositella<3