Mainitsinkin viime viikolla siitä, kuinka järkättiin sunnuntaina muutaman rakkaan ystävän kanssa vegaaninen brunssi täällä meillä. Brunssimenu oli raikas ja väreiltään erittäinkin keväinen, joka sopi täydellisesti sen sunnuntaiaamun aurinkoiseen säähän.

Ajattelinkin jakaa vielä tarkemmat reseptit meidän brunssiherkkuihin, sillä tarjoilut olivat sekä super maukkaita, että myöskin helppoja & nopeita valmistaa – täydellinen brunssimenu tavallisen viikonlopun juhlistamiseksi, etten sanoisi. Tämä on sitä kuuluisaa arjen luksusta.

Mentiin brunssiherkkujen kanssa aika yksinkertaisella linjalla, sillä menu rakentui oikeastaan täysin kauraleipien & niiden päälle laitettavien levitteiden ympärille – alusta asti oli nimittäin selvää, että Lidlin kauraleipiä tulee meidän brunssipöydästä löytyä, piste.

“Kaikille vähän kaikkea”, olisi voinut olla teemalauseemme, sillä pöydästä löytyi raikasta granaattiomenasalaattia, Lidlin kauraleipiä, Urtekramin aivan ihania uutuslevitteitä, tuoreita hedelmiä, tuorepuristettua mehua, kahvia ja itsetehtyä pannacottaa.

Granaattiomena-avocado salaatti

tuoretta rucolaa ja/tai pinaattia
1 granaattiomena
3 avocadoa
Silmusalaatti rouskuvia ituja

Ota esille sopivan kokoinen tarjoiluastia ja täytä se noin puolilleen rucolalla ja/tai pinaatilla. Koverra granaattiomenan siemenet ja pilko avocadoista haluamasi kokoisia paloja. Lisää granaattiomenansiemenet, avocadoviipaleet sekä idut tarjoiluastiaan ja sekoita sekaisin rucolan/pinaatin kanssa. Lisää halutessasi vielä loraus oliiviöljyä ja balsamicoa salaatin joukkoon. Nauti!

Kauraleivät & levitteet

Lidl:n 100% kauraleipiä (tuorepaistopisteestä)

Urtekram punajuuri sandwich spread*
Urtekram tomaatti sandwich spread*
Urtekram basilika sandwich spread*
Urtekram kurpitsansiementahna*
Urtekram vihreä pesto*

*tuotteet saatu

Vihermehu (4:lle)

5 vihreää omenaa
nippu varsiselleriä
peukalon kokoinen pala inkivääriä
2 sitruunaa

Pilko ja tarvittaessa kuori ainekset ja purista mehuksi mehulingolla.

Pannacotta (4:lle)

2 dl mustikoita, mansikoita tai vadelmia
6dl kookosmaitoa
5 rkl hunajaa, agavesiirappia tai jotakin muuta makeuttajaa
2 tl vanilijajauhetta
2 tl kardemummaa
1 sitruunan kuori
ripaus suolaa

3 rkl agar-agar hiutaleita

koristeluun kookoslastuja, raakasuklaarouhetta tai vaikkapa mulpereita

Jaa marjat neljään lasiin tai kulhoon. Kuumenna kookosmaito, hunaja sekä mausteet kattilassa keskilämmöllä. Kun seos on tasaista ja kuumentunut, lisää joukkoon agar-agar hiutaleet sekä raastettu sitruunan kuori, ja anna kuumentua sekoittamatta 5-10min tai kunnes hiutaleet ovat täysin sulaneet. Sekoita tasaiseksi ja kaada seos kuppeihin tasaisesti marjojen päälle. Jäähdytä jääkaapissa. Tarjoile haluamasi lisukkeiden kera.

p.s. Kannattaa tehdä pannacotta edellisenä iltana, niin se ehtii kunnolla muhia ja tekeytyä jääkaapissa!

 

Ihania brunssihetkiä!

-Laura