_MG_1690

Joskus iltaisin mua itkettää, enkä tiedä miksi. Jossain tuolla takaraivossa on sellainen tunne, että jotain on käsittelemättä. Vatsaa kourii, hartiat on jumissa ja hampaat irvessä.

Hermostun, huudan ja hetken päästä jo kaduttaa. En olis halunnut räjähtää noin, et olis ansainnut sitä. Kukaan ei olis ansainnut sitä.

Ärsyttää. Turhauttaa. Miksi mulla on tällanen olo? Mikä mua oikein painaa?

_MG_1708

Välillä on hyviä päiviä. Välillä kaikki on tosi hyvin – tai siis, kaikki ON oikeesti tosi hyvin – mutta joskus vaan vituttaa – ilman mitään syytä – aamusta iltaan. Jos satun nousemaan väärällä jalalla, mikään ei tunnu auttavan.

_MG_1798

Kukaan ei ansaitsisi mun turhaa kiukuttelua. Varsinkaan ne, jotka ei oo siihen osallisia. Kukaan ei ansaitsisi mun turhaa mökötystä ja mykkäkoulua. Varsinkaan ne, jotka tarkoittavat vaan parasta.

Tässä mulla on vielä opeteltavaa. Mun pitäisi oppia, miten purkaa ärsytyksen tunteita ja käsitellä kiukkua ilman, että se kohdistuu mun läheisiin.

Välillä se tuntuu helpolta, mutta sitten se taito taas katoaa.

_MG_1744

 

Ja joo, mä tiedän, että saan olla joskus vaikea – saan itkeä, mököttää, kiukutella ja olla ärsyyntynyt. Mutta sellainen turhanpäiväinen kiukuttelu ja tiuskiminen on jotain, mitä en halua harjoittaa. Vaikka se oiskin ok.

En mä tiedä, ehkä tää pian jo helpottaa. Ehkä kaipaan jo sitä tavallista, rytmitettyä arkea, jonka suojassa on helppo olla. Ehkä tää kesälomasta johtuva unirytmin epäsäännöllisyys, kaikenlaiset kissanristiäiset, festarit ja muut menot alkavat jo väsyttää, ja se saa olon inhottavaksi.

_MG_1807

kuvat: Katarina Kirvesmäki

Ehkä mä vaan kaipaan nyt jotain tosi tuttua ja turvallista.

-Laura