IMG_2385-2

Viime kesäisen jäde pop up -baarin muistelemiseksi, tehtiin Liisan kanssa tuossa muutama päivä sitten ihanaa maidotonta jätskiä. Oltiin tultu juuri sushilta ja tiedossa oli yökyläilyilta meillä, joten isot kulholliset omatekoista jätskiä olivat just sitä, mitä kaivattiin.

Ainekset syntyivät hetken mielijohteesta, kun bongattiin kaupasta kookosmaito ja maapähkinävoi. Heitettiin vähän summamutikassa juttuja tehosekoittimeen ja yks kaks meillä oli aikamoista herkkujädeä pakkanen pullollaan.

Tää resepti on ehdottomasti jakamisen arvoinen, joten tässä se tulee, olkaa hyvät.

IMG_2378

Suolakaramellijäätelö

Jäätelö:

2 pkt (jääkaappikylmää) kookosmaitoa – me käytettiin SpiceUp -merkkistä

1 (pakastettu) banaani

1 tl kardemummaa

1 tl vanilijajauhetta

1 rkl hunajaa

ripaus suolaa

(1rkl maapähkinävoita)

Suolakaramellikastike:

5 rkl maapähkinävoita

reilu ripaus suolaa

reilu loraus hunajaa

loraus (kaura)maitoa

IMG_2372-2

Käytä kookosmaidosta kova osa ja laita se, sekä loput jäätelön ainekset tehosekoittimeen. Me laitettiin jäätelömassaan tosiaan 1 rkl maapähkinävoita (koska maapähkinävoi), mutta jos haluat enemmän kontrastia jätskin ja karamellikastikkeen välille, niin skippaa maapähkinävoi jäätelömassasta. Jos omistat jäätelökoneen, laita massa sinne pyörimään – jos et, niin pakasta massa ja sekoittele sitä tunnin ajan noin 15minuutin välein.

Tee sillä aikaa karamellikastike. Sekoita kaikki ainekset sauvasekottimella tai tehosekottimella tasaiseksi massaksi. Maista ja lisää suolaa tai hunajaa tarvittaessa. Kastike saa olla aika paksua ja venyvää.

Kaada karamellikastike jäätelömassan joukkoon (jos käytät jäätelökonetta, tee se vasta sitten, kun jäätelö on tekeytynyt) ja sekoita sitä varovasti. Jos teet jäden pakkasessa, pakasta sitä vielä hetki kastikkeen sekoittamisen jälkeen.

Koristele halutessasi vaikka suklaahipuilla, kookoslastuilla ja mulpereilla. Nauti!

IMG_2401

Kertokaa, jos testaatte reseptiä!

Pusuja,

-Laura