Vapiskaa. Nyt seuraa jotain tajunnanräjäyttävää, nimittäin meidän tänpäiväinen pääsiäislounas Liisan kanssa. Oltiin jo reilun kuukauden ajan suunniteltu toteuttavamme vegaanisen pääsiäisaterian, ja vihdoin tänään päästiin sitä kokkailemaan. Kaikki ruoat olivat juuri niin hyviä – ellei jopa parempia – kun oltiin ajateltu, ja niiden valmistaminenkin sujui ihan ongelmitta.

image
image
image

Idea koko juttuun lähti noin kuukausi takaperin, kun Ruohonjuuressa pyöriessämme saimme maistaa seitania, eli vegelihaa. Seitan oli meille molemmille aivan uusi tuttavuus, ja heti sitä maistettuamme totesimme yhteen ääneen, että meidän on ehdottomasti valmistettava sitä myös itse. Siitä se ajatus sitten lähti – päätimme kokata vegaanisen pääsiäisaterian käyttäen ”lihana” seitania. Lisukkeeksi päätimme valmistaa lehtikaalisalaattia, johon valikoitui lehtikaalin lisäksi myskikurpitsaa, fenkolia, porkkanaa, kurkkua ja avocadoa. Jälkkäriksi haluttiin tehdä joku ihana raakaherkku, ja kuin tilauksesta Aino julkaisi reseptin tekemästään snickers -tyyppisestä jälkkäristä, joka päätyi oitis reseptin nähtyämme myös meidän menulle.

image
image

Uudesta tuttavuudestamme, seitanista, tuli heittämällä meidän molempien uusi suosikki. Se oli todella helppo valmistaa: paloiteltiin ensin viipaleiksi, paistettiin hetken pannulla oliiviöljyssä ja lopulta maustettiin vielä mantelikermalla, rosmariinilla ja pinaatilla. Tuloksena saatiin nauttia suussasulavaa, kermaista, aikalailla lampaanlihalta maistuvaa vegelihaa, jonka kanssa meidän lehtikaalisalaatti sopi kuin nenä päähän. Oioi sitä nautinnon määrää, kun sai kokkailun jälkeen istua rauhassa pöydän ääreen syömään herkkuruokaa hyvän ystävän seurassa. Pääsiäistä parhaimmillaan!

image
image

Ja tosiaan se jälkkäri… Siis ei sanoja. Tai jos olisi sanoja, niin ne olisivat kaikki maailman ylistävimmät adjektiivit, mitä on olemassa. Eli toisin sanoen jälkkäri oli aivan taivaallista! Resepti löytyi tosiaan Ainon blogista, ja parasta siinä on, ettei jälkkärin valmistamiseen tarvita sen kummempia aineksia. Superfood-jauheita tai muita harvinaisempia raaka-aineita ei siis tämä herkku vaadi, vaan kaikki ainekset voi löytää jopa pienemmistäkin peruskaupoista. Rukoilen, pliis tehkää tätä. Lupaan, että maistuu!

image

Kaikenkaikkiaan ihana päivä takana. Ihan superia kokeilla uusia juttuja ja saada lisää inspiraatiota kokkaamiseen. Näitä siis lisää, kiitos! Nyt on aivot niin jäässä koko päivän puuhastelujen jälkeen, että jätän turinat tällä kertaa tähän. Hyvää pääsiäisen jatkoa kaikille ja palaillaan taas:)

-Laura