VAPUN SUPEREIN BRUNSSI

Mikäs sen parempaa, kuin aloittaa kevään viimeiset viikot maittavan brunssin äärellä hyvän ystävän kanssa? Moni juttu ei kyllä yltäisi edellämainitun edelle – sen verran paljon rakastan hitaita aamuja, rauhassa nautittua aamupalaa ja hyvää seuraa.
Eilinen vappupäivän aamu oli siis todellakin täyttä luksusta – se fiilis kun istahtaa täyden ruokapöydän ääreen nauttimaan itsetehdyistä herkuista, ahh! Meidän brunssipöytä koreili niin suolaisia kuin makeitakin herkkuja: tuorepuristettua mehua, gluteenitonta leipää, vihanneksia, avocadotahnaa, lehtikaalihummusta, vegaanista munakasta (say whaat?), jugurttia tuoreen mangon kera sekä itsetehtyä jäätelöä ja litroittain kahvia, tottakai. Brunssinomaisesti pöydästä löytyi siis paljon erisorttista purtavaa, joita oli jokaista kiva maistella niin yhdessä kuin erikseenkin.
Ideana oli kokeilla täysin uusia reseptejä ja saada niistä hieman inspiraatiota myös arkikokkaamiseen – se kun välillä tuppaa olemaan vähän kaavoihin kangistunutta. Ja onnistuttiin! Reseptikokeilut osoittautuivat positiivisiksi yllätyksiksi ja sain paljon inspiraatiota taas tulevia kokkailuita varten. Innostuin tuosta leivästä ja ”munakkaasta” ihan superpaljon – ne kun ovat sellaisia ruokia, jotka ovat tässä viimeaikoina jääneet oikeastaan kokonaan ruokavaliostani pois. Vegaaninen munakas valmistui kikhernejauhoista, vedestä, oliiviöljystä ja mausteista ja lopuksi se sai päälleen vielä kasan paistettua pinaattia. Toimi hyvin ihan sellaisenaan tai sitten leivän päällä avocadolevitteen tai hummuksen kanssa. Gluteenittoman leivän ohjeen bongasimme Kiitos Hyvää -blogista, ja se valmistui näppärästi kaurahiutaleista, pellavansiemenistä, manteleista, auringonkukansiemenistä ja kookosöljystä. Kyllä kelpasi mussutella pitkästä aikaa leipää, kun se oli itse, rakkaudella valmistettu!
Jälkkäriksi tehtiin jo lemppariksi muodostunutta kookosmaitojäätelöä, ja tällä kertaa mauiksi valikoitui mansikka, mango ja suolainen karamelli (kyllä, kolmea eri makua!). Tuo karamellijäde oli sen verran spesiaalikeissi, etten voi olla jakamatta reseptiä siihen. Mansikka- ja mangojäde valmistuivat yksinkertaisesti soveltamalla tätä helppoa ohjetta, jonka jo aiemmin teille jaoinkin.
Ai vitsit, tekisin mitä vaan, että tää kyseinen kattaus olisi odottanut mua tänäkin aamuna. Toisin oli, kun heräsin puolikuolleena töihin jo ennen seitsemää ja jääkaappi ammotti tyhjyyttään vapun jäljiltä. No mutta, päivästä selvittiin kahvin voimalla ja pian suuntaankin tästä nukkumaan (jep, kello on yhdeksän illalla, i know). Eipä tässä voi oikeen muutakaan, kun pari viime yötä on vedetty vajailla unilla ja väsymys pukkaa niin kovaa päälle, etten meinaa jaksaa edes tässä koneella istua.
Mites siellä on vietetty vappua ja onko siitä jo toivuttu? Onneksi ihan vielä ei tarvitse palata arkeen ja huomenna saadaan nauttia sunnuntaista – mulla juhlinnat jatkuu nimittäin vielä pikkuveljen synttäreiden juhlistamisen merkeissä ensin brunssilla ja illemmalla vielä sukulaisten kesken. Onneksi kyseessä on kuitenkin ihan rauhallista ajanviettoa perheen kesken – mitään sen kummempaa en edes jaksaisikaan. Nyt tiskit pois lojumasta keittiön pöydältä, iltapalaa ja sitten untenmaille! Ihanaa lauantai-iltaa sinne puolen ruutua!
Anonyymi
Herkullisen näköistä! Mitä teet työksesi? 🙂 ei tarvitse tarkkaan sanoa, mutta minkä alan hommia?
Laura
Oli kyllä hyvät safkat:) Työskentelen myyjänä, eli kaupan alaa!
Minna
Superherkullisen näköinen brunssi. Sun ruokakuvat on aina tosi onnistuneita! 🙂
Laura
Kiitos! Näistä tuli kyllä kieltämättä tosi kivoja:)