Heippa vaan ja hyvää joulukuun ensimmäistä! Sain herätä tänään äidin järkkäämään hauskaan yllätykseen, nimittäin mua odotti pieni joulukalenteriyllätys alakerrassa. Joka päivä äiti siis sujauttaa mulle tarkoitettuun lasikulhoon jonkun pikkulahjan tai yllätyksen aina jouluaattoaamuun asti. Tänään luukusta paljastui uudet hansikkaat! Oon onnistunut hukkaamaan koko elämäni aikana varmaan 20 paria hanskoja, joten nää tulee todellakin tarpeeseen. Ihana idea äidiltä järkätä tollanen pieni yllätys jokaiselle päivälle – tulee heti aamusta kiva fiilis, kun saa jonkun pienen joulunodotus tervehdyksen.

IMG_8189

Mutta niin, mulla ois teille vähän kerrottavaa! Niinkuin edellisessä postauksessa mainitsinkin, olin katsomassa sitä yhtä vuokrakämppää perjantaina. Menin asuntonäyttöön ihan vaan katsomismielessä, enkä todellakaan kuvitellut, että mulla olisi siihen kämppään oikeesti varaa. Se yksiö osoittautui kuitenkin ihan täydelliseksi – lähellä merenrantaa, koulua, salia ja ylipäätään kaikkia palveluita. Kaiken lisäksi kämppä sjaitsee vielä sellaisella alueella, jossa oon haaveillutkin asuvani joku päivä! Voitte siis vaan kuvitella kuinka intopiukeena pyörähtelin siellä kämpässä samalla jo suunnitellen mihin paikkaan sänky tulisi, millaisen ruokapöydän hankkisin, mitä värejä sisustuksessa käyttäisin, ynnä muuta – kyllä te tiedätte. Niin siinä sitten kävi, että perjantai-iltana väsäsin Excel-taulukoita tuloista ja menoista, laskeskelin ja mietin tarkkaan olisiko mulla kämpän vuokraamiseen oikeesti varaa. Lopputulos näytti plussaa ja vanhempien kannustamana päätin, että nyt on mun aika tarttua tilaisuuteen ja vihdoin ottaa iso askel eteenpäin. Soitin vuokraisännälle ja hän iloisena ilmoitti, että ottaisi mut mielellään vuokralaisekseen. Siis mitä?! Tää on ihan oikeesti totta, mä muutan.

IMG_8223

Sovittiin muutto nyt alustavasti tammikuun alkuun, joten tässä on sitten tasan kuukausi hoitaa raha- ja sisustusasiat kuntoon. Tänään aloitetaan vuokrasopparin allekirjoittamisella ja sitten laitankin hakemuksen tukirahoja varten Kelalle. Tän hetkinen vuokralainen on onneksi mulle jo ennestään tuttu, joten pääsen vähän ennen muuttopäivää jo mittailemaan ja mallailemaan uutta kämppääni.
Oon ihan todella innoissani, vaikka tottakai muuttaminen jännittää! Eniten oon ehkä huolissani raha-asioista, mutta täytyy vaan olla tarkkana ja uskoa siihen, että kaikki tulee menemään hyvin. En olis ikinä uskonut, että tää muuttaminen tulisi tapahtumaan näin äkkiä. Tässä tapauksessa oli kyllä varmasti vähän jotain taikaakin mukana, koska kämppä oli ihan täydellinen, hyvällä alueella ja vielä kohtuuhintainenkin – kaikkea mitä olin ensimmäiseltä asunnoltani toivonutkin.

IMG_8212


Nyt starttaan vuoden viimeisen kuukauden reippalla kahvakuulatreenillä ja sitten suuntaan illaksi töihin. Haastan teidät ottamaan kaiken irti joulukuun jokaisesta päivästä, jotta tämä vuosi voitaisiin lopettaa hyvillä mielin. Joulukuu on ihanaa aikaa, olkaa siis sekä itsellenne että toisillenne ihania. Näihin tunnelmiin on hyvä jäädä tältä päivältä,
-Laura