Mä oon viimeaikoina puhunut paljon onnellisuudesta. Siitä, kuinka välillä olisi hyvä pysähtyä pohtimaan, onko todella tyytyväinen omaan arkeensa. Onko jokainen päivä vain yksi suoritus muiden joukossa, jotta päästäisiin äkkiä taas nauttimaan seuraavasta viikonlopusta tai tulevaisuudessa häämöttävästä lomamatkasta? Tässä hektisessä, suorituskeskeisessä maailmassamme kun helposti kuljemme laput silmillä, jolloin moni asia saattaa jäädä näkemättä, kokematta ja nauttimatta. Pahimmassa tapauksessa sen ymmärtää vasta vanhempana, jolloin monet kokevat äkillisen tarpeen alkaa toteuttamaan pääkopassa koko elämän ajan hautuneita unelmiaan. Mutta miksi vasta silloin? Eikö onnea ja unelmien toteuttamista voisi olla ihan jokaisessa päivässä? Miksi alkaa nauttimaan elämästä vasta sitten, kun yli puolet siitä on jo mennyt ohi? Vaikka arki olisikin hektistä, pitäisi jokaisen aina vaatia myös aikaa itselleen. Aikaa omille ajatuksille – olivat ne positiivisia tai negatiivisia – ja pelkälle olemiselle. Jonkin sellaisen asian tekemiselle, mitä rakastaa. Sellaiselle, mistä nauttii. Aamukahvi parvekkeella, juoksulenkki merenrannassa, syvällinen keskustelu ystävän kanssa, leipominen, tanssiminen, nurmikolla pelleily, laulaminen, joogaaminen… Mitä ikinä! Vaikka päivän oma pieni hetki olisi vaan vartin mittainen, tulisi sinä aikana pystyä täysin antautumaan nautiskelulle ja juuri siinä hetkessä olemiselle. Katsella ympärilleen ja todeta, että tässä on hyvä olla.

Untitled

Mä sain mahdollisuuden olla mukana Starbucksin Uusi tapa nauttia -kampanjassa, jonka tarkoituksena on ravistella arkirutiinit uudestaan iloisemmiksi ja energisemmiksi. Starbucks on rikkomassa rutiinejaan ja tuomassa nyt uudet Starbucks Discoveries -kylmäkahvit vähittäiskauppoihin ympäri Suomen, jotta myös sellaiset, jotka eivät pk-seudulla asu, saisivat nauttia hyvänmakuisista maailmankuuluista Starbucks -kahveista. Kampanja haastaa ihmiset muuttamaan omia rutiinejaan puoleksi tunniksi päivässä, yhteensä seitsemän päivän ajan. Tarkoituksena olisi tällä tapaa lisätä enemmän nautiskelun hetkiä arkeen ja sitä kautta muuttaa elämää astetta mielekkäämmäksi. ”Miten elämä voi muuttua näiden seitsemän päivän aikana? Iroittamalla vain 30min päivästä, etsimällä uusia tapoja nauttia siitä, voi muuttaa kokonaan elämän suuntaa. Arkirutiineista irrottautumisella on tutkitusti oman hyvinvoinnin kannalta merkittävä vaikutus”, kertoo kampanjan kuvaus.

Untitled

Jokaiselle seitsemälle päivälle on oma ”hyvinvointiteema” ja tehtävä, jotka mä tulen joka päivä postaamaan ja samalla laittamaan myös kuvan omasta sen päivän 30 minuutin hetkestäni. Tarkoituksena olisi, että kaikki te lähtisitte tähän messiin, rikkoisitte rutiinejanne ja postaisitte joka päivä itsestänne kuvan instagramiin päivän teemaan liittyen Starbucksin Discoveries -juoman kanssa (#starbucksdiscoveries). Tavoitteena olisi kannustaa ihan jokaista uskaltautumaan rikkoa rutiinejaan edes sen puolen tunnin ajaksi ja tällä tavoin lisätä hyvinvointia myös kiireisen arjen keskellä.

Untitled

Mä oon tosi fiiliksissä näistä seuraavista seitsemästä päivästä! Vaikka olenkin viimeaikoina oppinut kuuntelemaan itseäni paremmin ja panostamaan omaan hyvinvointiini, ei ole ikinä pahitteeksi keskittyä siihen vielä syvemmin. Seuraavan seitsemän päivän tehtävät näyttävät oikein hauskoilta ja helposti toteutettavilta, joten uskon niiden myös toimivan hyvän fiiliksen buustaajina ja astetta paremman arjen tekijöinä. Uusi tapa nauttia -viikko lähtee käyntiin huomenna torstaina (4.6) ja jatkuu siten ensi keskiviikkoon saakka. Ketkä on messissä? Eikö olisikin ihanaa tehdä seuraavasta seitsemästä päivästä onnen, nautiskelun ja ilon täyteisiä, vaikka kiirettä pitäisikin töiden tai muiden menojen parissa? Sillä koskaan ei ole itsekästä vaatia aikaa itselleen – päinvastoin.

Palataan huomenna ensimmäisen päivän teeman merkeissä,
-Laura