Sunnuntait on ihania. Tämä sunnuntai varsinkin sen takia, että herätessäni ensimmäinen asia mitä näin, oli kirkas sininen taivas ja auringon valo. Ei tarvinnut kauaa hieroa unihiekkaa silmistä, kun jo löysin itseni uuden tehokkaan blenderini äärestä tekemästä aamupalasmoothieta. Voi, kuinka kauniisti se soseuttaa jäisetkin hedelmät pehmeäksi smuutiksi. Hyvä ostos!

image

Hetken päästä istun jo bussissa, joka on täynnä keväiseltä näyttäviä ihmisiä aurinkolasit päässä. Jotkut puhuvat englantia ja takanani nuori tyttö selittää äidilleen kissasta. Minäkin haluan kissan… Alta aikayksiön huomaan saapuvani Kamppiin ja kipitän äkkiä ystäväni luo, joka odottaa minua sisällä. Ihmettelemme sunnuntaista Helsinkiä, kaikkialla on niin rauhallista. Siellä täällä bongaamme tyyppejä hipsimässä bussiin hiukset ja meikit sekaisin – ovat varmaan matkalla kotiin edellisillan bileistä.

Saavumme Esport Bristoliin ja varaamme paikat 90 minuutin hot joogatunnille. Pian jo hengittelemme lämpimässä salissa kahdenkymmenen muun joogaajan kanssa. Syvä hengitys tuntuu hyvältä. Uppoan ajatuksiini ja annan liikkeiden viedä eteenpäin.
90 minuuttia oli nopeampi kuin koskaan. Sen aikana sain kuitenkin ajateltua paljon asioita. Ainiin, pääsinpä melkein myös täyteen päälläseisontaan – siitä olin ylpeä. Mutta nyt on nälkä. Suihkuun, puhtaat vaatteet päälle ja kamppeet kasaan. Ruohonjuuresta kvinoasalaatti mukaan ja sitten Sis. Deliin parasta kahvia hakemaan.

image

Kahvila on täynnä ja siellä on aika tiivis tunnelma. Jäämme silti sisälle istumaan ja upotan huulet pehmeään maitovaahtoon. Nam. Hetken päästä jatkamme kiertelemään vaatekauppojen kevätmallistoja ja ihastelemaan niiden upeita vaatteita. Ei pitäisi varmaan nyt tuhlata mihinkään, mutta ehkä sitä jotain spessua voisi ostaa. Päätän katsoa vaatteita myöhemmin illalla netistä, nyt ei jaksa shoppailla tämän enempää. Lähden kävelemään Annankadulle, josta poikaystävä soitti nappaavansa minut kyytiin. Ajetaan Töölön rantaan ja ihastellaan keväisiä maisemia.

image

Cafe Regatassa jono on pitkälle ulos ovesta, joten lähdemme kävelemään rantatietä pitkin. Palaamme takaisin ja päätämme jonottaa. Kuluu viisi minuuttia ja luovutetaan. Kotootakin saa juotavaa. Ajamme kaupan kautta kotiin. Väsymys iskee ja nälkäkin alkaa taas hiipimään. Haluan jo kohta nukkumaan. Mietin tätä päivää ja koko viikkoa ja totean sen olleen ihana kaikesta kiireestä huolimatta. Tein paljon asioita ja kokeilin uusiakin juttuja. Vietin aikaa Helsingissä ja shoppailin ihania ruokajuttuja kotiin. Kävin jopa kolme kertaa kävelyllä – varmasti tämän vuoden ennätys.

imageimage

Koti on siisti ja lakanatkin vaihdettu. Huomenna haluan aloittaa päivän aikaisin ja nauttia rauhassa aamupalaa. Nyt siis pää tyynyyn ja unille. Kauan kaivatuille, pitkille unille.

-Laura