Pari päivää sitten pääsin nauttimaan itsetehdystä raakasuklaasta hyvässä seurassa. Kyseessä ei ollut mikään perus kahvitteluhetki täällä kotona, vaan nyt oltiin Greenstreetin raakasuklaa workshopissa Ruplassa. Jotkut teistä ehkä muistaakin, että kävin tuossa taannoin myös samaisen yrityksen kakku -workshopin, ja eihän sitä hommaa voinut siihen jättää. Päätimpä mennä siis vielä suklaatakin tekemään! Sain ottaa kaverin mukaan ja pyysin itsenikaltaista ruokahifistelijää ja hyvää ystävääni Miraa liittymään seuraani. Oltiin molemmat odotettu workshoppia kuumeisesti ja innoissamme tallusteltiin keskiviikkoiltana Ruplaan.

image
image
image

Vaikka olen harrastanut raakasuklaan tekoa jo ainakin vuoden päivät, oli kiinnostavaa kuulla lisää raakasuklaasta, sen historiasta ja ennen kaikkea sen erittäin terveellisiksi ja hyviksi todetuista psyykkisistä ja fyysisistä vaikutuksista. Workshopissa kerrottiin tarkasti myös suklaanteossa käyttämistämme raaka-aineista, kuten kaakaovoista, raakakaakaojauheesta ja eri superjauheista, kuten lucuma-, maca- ja toco-jauheista. Itse suklaantekoprosessi oli tuttu, joten käytiin Miran kanssa aika nopeasti hommiin. Ensin raastettiin ja sulatettiin kaakaovoi, jonka jälkeen lisäiltiin jauheita oman maun mukaan, sekoiteltiin ja maisteltiin. Sitten taas lisäiltiin, sekoiteltiin ja maisteltiin. Kyseinen kaava toistui aika pitkään, kunnes todettiin, että parasta ehkä vaan antaa olla ja laittaa suklaa pakkaseen jähmettymään. Pian saatiinkin jo maistella tuotoksiamme ja ihan kelpotavaraa oltiin saatu aikaiseksi! Nautiskeltiin suklaista ja ihasteltiin samalla ihanaa Ruplaa ja sen kaikkia pieniä yksityiskohtia. Siinä on kyllä niin viihtyisä ja kiva paikka – menkää oikeesti käymään!

Sain workshopista intoa taas alkaa tekemään suklaata enemmän. Mulla tuppaa nimittäin tulemaan sellaisia vaiheita, kun leivon paljon ja teen raakasuklaata tai -kakkuja, mutta nyt viime aikoina kaikki sellainen on jäänyt vähän vähemmälle. Nyt siis hihat heilumaan taas keittiössä!

image
image
image

Mutta siis kaikenkaikkiaan oli ihana ilta. Mikäs sen parempaa, kuin päättää päivä omatekemän suklaan mussuttamiseen teekupin äärellä hyvän ystävän kanssa. Ja kyllä sitä tuli opittuaki paljon uusia juttuja! Voisinpa sanoa, että mun sisäinen ruokahifistelijä sai taas vähän lisää bensaa liekkeihin. Varokaa vaan!

Jos teitä kiinnostaa workshopit, niin Greenstreetin sivuilta löytyy lisää tietoa! Ensi viikolla aukeaa myös yrityksen pop-up kahvila Itikseen, jossa järkätään sekä suklaa-, että kakku -workshoppeja, mutta myös paria uutta workshoppia, kuten mehustus ja paasto -workshop ja raakaruoka -workshop. Täällä rukoilen, että taivaalta tipahtaisi pari ylimääräistä kymppiä meikäläisen lompakkoon, niin voisin osallistua myös uusiin workshoppeihin. Mutta jos sinä olet rikkaampi kuin meikä, niin ilmoittaudu ihmeessä mukaan!:) Ehkä minäkin joku päivä pääsen…

Nyt suihkun kautta kouluun, treeneihin ja illalla tyttöjen kanssa iltaa viettämään! Hauskaa viikonloppua!
-Laura