Ihanaa, perjantai! Tätä on taas odotettu koko viikko kaiken koulukiireiden ja muiden menojen lomassa. Vaikka mulla onkin yleensä viikonloppuisin töitä, tuntuu tää perjantai ja viikonlopun alkaminen silti aina niin vapauttavalta ohjelmantäyteisen arjen keskellä. Tänään vietän iltani rennosti kotisohvalla (niinkun oikeastaan olen viettänyt melkein kaikki perjantaini lähiaikoina.. hehheh) telkkaria katsellen ja blogeja lukien. Eipä siinä mitään, kelpaa mulle aivan loistavasti!

Näin perjantai-illan kunniaksi ajattelin myös jakaa teille ihanan herkkureseptin itsetehtyyn suklaaseen. Olen kova raakasuklaan ja kaikkien muiden ”ruokahifistelyjuttujen” harrastaja, joten nyt kun sain aikaan tällaista superherkkua, oli pakko kertoa siitä myös teille! Kyse ei kuitenkaan ole nyt ihan perus raakasuklaareseptistä, vaan MINTTUraakasuklaasta! Siis miksi en ole jo aikaisemmin tajunnut tätä?! Olen aina ollut Maraboun minttukrokanttisuklaan ja After Eight -karkkien fani, joten nyt oli aika soveltaa tuota ihanaa makean-raikasta komboa myös tähän vähän terveellisempään suklaaseen, jota voi hyvällä omatunnolla syödäkin vähän useammin. Lisäsin normiraakasuklaaohjeeseen vain vähän piparminttuöljyä ja kaakaonibsejä tuomaan ”krokanttirakenteen” ja oi, voitte varmaan arvata, että tuli ihan mielettömän hyvää! Maistui ihanasti jälkkäriksi kahvin kanssa ja toimi myös erinomaisesti pienenä lisäboostia antavana välipalana ennen treeniä! Suosittelen ehdottomasti kokeilemaan tätä kotona, vaikka raakasuklaa olisikin vielä tuntematon konsepti.

Ihanan raikas Mintturaakasuklaa


1 dl kookosöljyä
1 dl kaakaovoita
1 dl raakakaakaojauhetta
1/2 dl tocoa tai esim. macaa, lucumaa yms.
reilu ruokalusikallinen hunajaa
1 tl vanilijajauhetta
pari tippaa piparminttuöljyä TAI 1 tl piparminttuaromia
cacaonibsejä

Sulata kookosöljy ja kaakaovoi vesihauteessa. Kun voi ja öljy ovat sulaneet kokonaan, sekoita joukkoon loput aineet. Tarkista, ettei seoksessa ole yhtään jauhopaakkuja ja kaada se sitten valitsemaasi muottiin. Itse tein ”levyn”, eli kaadoin suklaamassan muovisen säilytysrasian pohjalle, kun en omista sellaista hienoa suklaalevymuottia…:D Halutessaan voi myös tehdä konvehteja ja jakaa massan esim jääpalamuotteihin tms.
Sitten isketään suklaa pakkaseen ja n. 15-20 minuutin päästä se on valmista nautittavaksi!

Nyt kiiruhdan äkkiä suihkun kautta telkkarin ääreen! Moikka ja nautinnollista perjantai-iltaa!
-Laura
P.s. oon pahoillani, että kuvat ei ole mitään huippuluokkaa tällä hetkellä… yritän parhaani mukaan saada myös tulevaisuudessa asukuvia paljon! Tällä hetkellä ei vain ole ketään joka niitä ottaisi:(