Kaupallinen yhteistyö: MeeDoc

Kun opiskelee ravitsemusta, liikuntaa ja ylipäätään hyvinvointiin liittyviä asioita ja kaikenlisäksi vielä valmentaa niitä ihmisille työkseen, tuppaa usein jättämään huomiotta omaan ravitsemukseen liittyvät asiat. Toki siihen kiinnittää huomiota sen verran, että pyrkii syömään säännöllisesti ja ravitsevasti, mutta ei ehkä keskity niinkään sen epäkohtiin tai asioihin, joita siinä voisi parantaa.

Tai niin ainakin itselläni tuntuu tapahtuvan. Nyt en puhu siitä, että ruokavalioni olisi täysin retuperällä ja ravitsemukseni huonoa, vaan lähinnä siitä, että ruokailutottumukset rullaavat aikalailla autopilotilla, enkä sen kummemmin mieti, mitä niissä voisi ehkä parantaa.

Untitled

Kun kuitenkin pysähdyn miettimään ravitsemustani tarkemmin, juolahtavat seuraavat asiat mieleeni:

Saanko tarpeeksi ravintoaineita ja vitamiineja?
Toimiiko vatsani parhaalla mahdollisella tavalla?
Onko ruokavalioni tarpeeksi monipuolinen?
Syönkö tarpeeksi?
Tuntuuko tämän hetkinen ruokavalioni hyvältä?

Ja nämä olivat myös kysymyksiä, mitä esitin, kun sain mahdollisuuden päästä ravitsemusterapeutin puheille uuden MeeDoc -sovelluksen kautta.

Untitled

Sovelluksesta kerrotaan näin:


”MeeDoc on vuonna 2012 perustettu suomalainen startup, jonka missiona on mullistaa
perinteinen terveydenhoitoala. MeeDoc mahdollistaa lääkärin konsultaation ilman
vastaanotolla vierailua, ja tarjoaa yksinkertaisen ja edullisen vaihtoehdon perinteisille
terveyspalveluille. 
Virtuaalivastaanotto MeeDocilla on yksinkertaisesti helpoin tapa käydä lääkärissä. Saat diagnoosin ja hoidon moneen vaivaan, tarvittaessa reseptin tai lääkitysneuvontaa. Saat tarvitsemasi hoidon ja mielenrauhaa nopeasti jonottamatta vastaanotolle. Voit keskittyä paranemiseen. MeeDoc on lisensoitu suomalainen terveydenhuollon palveluiden tuottaja.”


Kyseessä on siis ”digilääkäri”, jonka tavoittaa hetkessä pelkän viestin avulla. Kun sovellus on ladattu puhelimeen, sieltä klikataan tarvittavan lääkärin kuvake auki, kirjoitetaan asia, vaiva tai kysymys viestikenttään ja lähetetään viesti lääkärille. Vastaus tulee nopeasti – noin vartin sisällä – ja pian omiin vaivoihinsa onkin saanut jo apua tai esimerkiksi reseptin mahdollista lääkitystä varten.

Untitled

Tosiaan nyt tammikuun ajan sovelluksen käytössä on myös ravitsemusterapeutin vastaanotto, mitä itsekin pääsin hyödyntämään. En ole koskaan aikaisemmin elämässäni ollut ravitsemusterapeutilla, minkä takia koen, että juurikin nyt, kun olen kasvissyöjä ja ruokavalioni on muutenkin hieman ”rajoittunutta”, lääkärin kanssa keskustelemisesta oli eniten hyötyä kuin koskaan. Kun lopetin lihan ja maitotuotteiden syömisen, en sen koomin koskaan tutkinut, saanko varmasti tarpeeksi ravintoaineita ja vitamiineja, vaan olen lähinnä koostanut ruokavalioni täysin mututuntuman perusteella.

Niimpä viestitin ravitsemusterapeutille pitkät pätkät – kyselin hyvistä proteiininlähteistä kasvisruokavaliossa, hiilihydraattien ajoittamisesta ”oikein”, vitamiineista (minkä niistä saantiin minun tulisi kiinnittää erityisesti huomiota) ja tiedustelin myös hieman hyviä lounas- ja välipalavaihtoehtoja.

Sain onnekseni oikein kattavia vastauksia ja hyviä huomioita kasvisruokavaliota koskien. Ravitsemusterapeutti muistutti kiinnittämään huomiota B12-vitamiinin ja magenisiumin saantiin sekä siihen, että proteiinia tulisi monista eri lähteistä – ei pelkästään palkokasveista tai soijasta, vaan monipuolisesti pähkinöistä, siemenistä, pavuista, herneistä, soijasta ja viljoista.

Untitled

MeeDoc oli minulle itselleni täysin uusi tuttavuus, mutta varmasti sellainen, josta tulee olemaan tulvaisuudessa paljon hyötyä. Tuppaan sairastumaan aika usein (vaikka viimeaikoina se on kyllä onnekseni vähentynyt) ja ramppaan lääkärissä harva se kuukausi, minkä takia voisin itse kuvitella käyttäväni MeeDocia tästedes sairastuessani. Kuulostaa aika paljon paremmalta, että kipeänä kovassa flunssassa peiton alla maatessasi voit syöttää oireet viestikenttään ja saada pian jo lääkereseptin tai hoitovinkkejä vaivoihin, kuin raahautua kipeänä vastaanotolle vuodattamaan pahaa oloa kyynel silmässä lääkärille ja sieltä vielä erikseen apteekkiin lääkkeitä hakemaan. Tulen siis varmasti itse hyödyntämään tätä terveydenhuollon edelläkävijää jatkossakin!

Ja hei, jos joitain teistä kiinnostaisi saada ammattitasoista neuvontaa ravitsemusasioihin liittyen, ravitsemusterapeutti on käytettävissänne MeeDocissa vielä tammikuun ajan. Kannattaa hyödyntää tämä ainutlaatuinen mahdollisuus, jos yhtään on sellainen fiilis, että siitä voisi olla apua omiin ravitsemusasioihi liittyen.
Mulle ainakin oli.

-Laura