Parasta joulussa on sen tapa tuoda ihmisiä yhteen. Vaikka elämä olisikin normaalisti kiireistä, eikä ystävien ja perheen näkemiselle tai oman itsensä kanssa rauhoittumiselle olisi tarpeeksi aikaa, jouluna kaikki rauhoittuvat ja kerääntyvät yhteen. Vietetään rauhallisia koti-iltoja, juhlitaan pikkujouluja, fiilistellään kavereiden kanssa joululauluja, leivotaan yhdessä pipareita ja torttuja, koristellaan kotia ja lähetetään joulutervehdyksiä. Välitetään ja rakastetaan.


Untitled
Untitled

Joulunaika herättää mussa aina tosi paljon tunteita. Sekä niitä lapsenomaisia innostuksen tunteita, mutta myös rauhan ja rakkauden tunteita. Tunnen olevani entistä lämpimämpi ja välittävämpi persoona. Haluan tehdä hyvää levittämällä rakkautta ja hyvää fiilistä ympärilleni. Yhteiset hetket ystävien, perheen ja poikaystävän kanssa ovat erityisesti joulunalla ihan ehdottomia ja parasta onkin rauhoittua nauttimaan joulukuun pimeistä illoista jonkun ihanan tyypin seurassa vilttiin käpertyneenä  glögimuki ja puurokulho kourassa.

Tänä vuonna aloitin joulufiilistelyn jo hyvissä ajoin, kun olen jo marraskuun lopusta lähtien litkinyt glögiä ja luskoinut puuroa tiuhaan tahtiin. Monia jouluisia reseptejä olisi vielä kokeiltavana, mutta ne saavat töiden ja muiden kiireiden takia odottaa nyt vielä hieman lähemmäksi itse juhlaa.

Joululahjat ovat hieman vaiheessa (en ole tuhlannut niitä varten vielä senttiäkään), sillä tänä vuonna aion tehdä kaiken itse. Itsetehdyt lahjat ovat sellaisia, mitä aina kovasti arvostan ja tänä jouluna haluan antaa vain sellaisia lahjoja, joita varten olen nähnyt ajatusta ja vaivaa. Suunnitteilla olisi valmistaa lahjoiksi ainakin siemenleipää, mysliä ja raakatryffeleitä, ja paketoida ne kauniisti kivoihin purnukoihin ja pusseihin. Tosin vanhemmille ja isovanhemmille keksin jotakin muuta, mitä en viitsi paljastaa (koska äiti, mä tiedän, että sä luet tätä).

Untitled

Jokatapauksessa, tämä joulu tulee olemaan erilainen. En vielä tiedä, miten suhtaudun siihen, etten olekaan kotona (toivottavasti) lumisessa Suomessa katsomassa Joulupukin Kuumaa Linjaa ja Lumiukkoa. Istumassa aamulla joulukirkossa, syömässä perinteisiä jouluruokia, käymässä joulusaunassa ja sukuloimassa joulupyhinä.

Mutta ehkä välillä on hyvä olla muualla. Ehkä se kotijoulukin tuntuu taas ensi kerralla ihan erilaiselta.

Ehkä se tuntuu vaan entistä paremmalta.

Untitled

kuvat: Katarina

Sillä vietimpä joulua missä tahansa, tärkeintä on kuitenkin loppujen lopuksi se rauha, rakkaus ja tunnelma, minkä se mukanaan tuo. Tänä vuonna satun vaan nauttimaan niistä parikymmentä astetta lämpimämmässä ilmastossa, jossa joulupukki on pukeutunut vihreään nuttuun.

Kokemus sekin.

-Laura