Untitled

Tämän kesän juttu on ehdottomasti ollut itsetehty jäätelö. On tullut tehtyä niin suklaa-, mansikka-, mango-, karamelli-, lakritsi- kuin vadelmajädeäkin, ja joka ikinen kerta mä en ihan oikeasti ole voinut maun perusteella uskoa, että kyseessä on maidoton, sokeriton ja no, kaikin puolin terveellisempi versio ”normaalijätskistä”. Maku on nimittäin ollut jotain niin uskomattoman herkullista – aitojen ja puhtaiden makujen harmoniaa. Mä tuossa alkukeväästä haaveilinkin, että olisin pistänyt kesän ajaksi oman jätskikojun pystyyn ja sitä kautta jakanut itsetehtyjen terveellisempien herkkujen ilosanomaa, mutta lienee ehkä sanomattakin selvää, ettei tällä opiskelijabudjetilla moisia kojuja ihan noin vain pystytetäkkään. Joten se toive nyt oli ehkä sellaista pienimuotoista haaveilua kuitenkin. Ehkä joku kesä sitten…

Onnekseni kuitenkin pari Helsingin kahvilaa täyttivät minun toteutumattoman terveellisemmän jäätelökiskan kengät, sillä mm. cafe Kokko ja Rupla ovat myyneet itsetehtyä raakajäätelöä tänä kesänä. Joten toiveeni tämän terveellisemmän herkkujäden sanoman levittämisestä toteutui sittenkin, vaikka en omaa kiskaa pystyyn pistänytkään – huh. Itse en ole kuitenkaan vielä eksynyt kumpaakaan paikkaan jädeä maistamaan, vaikka moisia herkkuja olenkin jo jonkin aikaa valmistanut. Tarkoituksena olisi kuitenkin käydä vielä ainakin jommassa kummassa paikassa jädellä, kunhan vain Kroatian matkalta reilun viikon päästä kotiudun.

Mutta! Vaikka en tosiaan Kokkoon tai Ruplaan ole vielä jädelle päässytkään, lienee kohtaloa tai hyvää tuuria, pääsin eilen osallistumaan Foodinin raakajäätelö -workshoppiin. Ystäväni Liisa oli Hannu Hanhen arpaonnellaan onnistunut voittamaan itselleen ja yhdelle ystävälleen paikat workshoppiin, ja meikäläinen sinne onnekkaana Liisan kanssa sitten pääsi. Voitto tosiaan tuli kuin tilauksesta, sillä kun vähän aikaa sitten moisen kurssin olemassaolosta kuulin, olin heti ajatellut haluavani mukaan.

UntitledUntitled


Ja siellä me sitten eilen ihanan Ainon johdolla surruteltiin raakajätskejä jopa kuutta eri sorttia! Alkuun käytiin läpi maut ja reseptit ja loppuaika menikin siinä jäätelöitä valmistettaessa. Menulta löytyi vadelma-, omena-, mustikka-kardemumma-, lakritsi-sitruuna, kahvi- ja minttusuklaajäätelöä lisukkeineen, joita olivat mm. raakasuklaakonvehdit, mulperit, inkamarjat, kanelicrumble, pähkinät, cashew -levite, raaksuklaakastike ja mansikkakastike. Huhhuh, sanon minä! Kyllä oli pieni ihminen onnellinen ja on muuten edelleen, koska kyseisiä jätskejä löytyy vielä pieni määrä omasta pakkasestanikin. Tunnustan, että söin niitä aamupalaksi ja lounaan jälkeen jälkkäriksi. Heh. Mutta joo, antakoon kuvien puhua puolestaan. Kiitos vielä Aino ja Foodin ihanasta workshopista!

Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled

kuvat: minä ja Liisa


Ootteko te tutustuneet raakajätskeihin tai kenties jo maistaneet niitä? Ja hei, jos reseptit raakajätskiin kiinnostaa, niin huikatkaahan! Meikäläisellä ois aika paljon sellasia hihassa ja tulevaisuudessa niitä tulee varmasti vielä lisääkin:)

-Laura