Niin sitä täytyy joskus vaan pysähtyä ja myöntää itselleen, että tarvitsee lepoa. Vaikka on välillä vaikeaa pysähtyä kiireisen arjen keskellä, on se sitäkin tärkeämpää. Liian usein ainakin itse unohdan pitää kevyempiä viikkoja esim. treenien saralla, kun motivaatio on korkealla ja kunto senkun kehittyy. Mutta nyt… Nyt on pakko pysähtyä edes pariksi päiväksi.

IMG_7642

Oon ihmetellyt miksi mun olo on ollut ihan superväsynyt ja vetämätön nyt viimesen viikon aikana. Treenit sujui kyllä viime viikollakin vielä ihan hyvin, mutta sunnuntaina töistä kotiin saapuessa koin ihan totaalisen uupumisen. Vaikka makasin ja lepäsin, se ei tuntunut auttavan ollenkaan. Kun vihdoin menin nukkumaan, tuntui että koko kroppa olisi painanut tuhat kiloa ja upposin niin syvään uneen, etten edes muista milloin olisin viimeksi nukkunut niin. Sen jälkeen olo on ollut tosi väsynyt ja apea. Voisin vaan nukkua päivät pitkät, sillä sängystä nouseminen on ihan omanlaisensa prosessi – se ei nimittäin todellakaan tapahdu enää suoraan herätyskellon soidessa.

Olin kyllä suunnitellut pitäväni taukoa urheilusta ja kaikesta menemisestä sitten viimeistään meidän lomamatkalla, mutta jos kroppa meinaa sanoa itsensä irti jo tässä vaiheessa, niin on sille silloin annettava edes pari päivää aikaa kerätä voimia. Mitään vakavaa ei onneksi ole tapahtunut – en ole sentään mennyt loukkaamaan itseäni tai muuta vastaavaa – mutta tunnen vain syvää uupumista ja tarvetta levolle. On siis syytä ihan vaan olla ja pitää huoli siitä, että saan tarpeeksi energiaa tulevia päiviä varten. Mulla on loppuviikosta kolme työvuoroa ja koulua siihen päälle, ens viikolla sama kaava plus vielä pakkailut ja matkaan valmistautumiset. Tekemistä ja menoa olisi vaikka muille jakaa! Mutta enää tämä viikko loppuun ja ensi viikolla tarvitsee selättää vain viisi päivää seitsemästä. Sitten pääsen lähtemään reissuun ja todella irtautumaan arjesta!

Untitled

Halusin tällä pienellä kertomuksellani vaan muistuttaa, että vaikka meidän arki on aina kiireistä ”kun pitäisi ehtiä treenata monta kertaa viikossa, käydä koulussa, seurustella ja nähdä kavereita”, niin on ihan suunnattoman tärkeää myös muistaa antaa itselleen aikaa ja pysähtyä. Aina ei ole pakko raahautua salille, vaan voi sen sijaan mennä reippaalle kävelylenkille. Aina ei ole ihan pakko puurtaa koko yötä kouluhommien parissa, vaan voi sen sijaan nauttia hyvän iltapalan, mennä aikaisin nukkumaan ja yrittää aamulla uudestaan. Aina ei ole pakko ylipäätään tehdä jotain, vaan voi sen sijaan vaan olla. Siinä ei ole mitään pahaa. Tämä siis myös muistutuksena itselleni. Liekö tämä viime viikkoisen joogatunnin seurausta, vai mitä, mutta ymmärrän joka päivä vaan enemmän, kuinka meidän tulee kuunnella omaa kroppaa ja mieltä. Toki on tärkeää osata välillä haastaa itseään ja mennä epämukavuusalueelle, jotta voisimme kehittyä. Mutta koska tiedän, että monet teistäkin saavat allekirjoittaneen tavoin joka päivä paljon asioita aikaiseksi, haluan muistuttaa välillä pysähtymään. Elämästä pitää nauttia, eikä sitä pidä suorittaa.

IMG_7318

Tänään minä nautin ja leivoin satsin bataattibrownieita (kiinnostaako muuten resepti?), joita söin ainakin kolme palaa. Kohta haukkaan vähän raitista ilmaa ja kävelen äidin luokse kylään. Sitten illemmalla kömmin takaisin tänne vällyjen väliin ja keitän kupin lempiteetäni. Huomenna on taas uusi päivä ja toivottavasti oloni on silloin parempi.

-Laura