Herään aamukuudelta. Silmäluomet eivät paina, eikä aikainen herätys tunnu ollenkaan hassummalta. Nousen ylös. Kahvi tippumaan, lasi vettä huiviin ja hetkeksi pöydän ääreen istuskelemaan. Vähän ennen seitsemää lähden hoitokoiran kanssa ulos haistelemaan raikkaan kesäaamun ilmaa. Aurinko paistaa täydeltä siniseltä taivaalta, luonto heräilee, ihmisiä pyöräilee töihin ja minä kävelen rauhassa eteenpäin. Kuuntelen musiikkia, hengitän syvään ja pysähdyn aina välillä paijaamaan koiraa, kun se jää paikalleen ihmettelemään luonnon hajuja. Kävelemme kauniiden peltojen varrella, ylitämme joen ja poikkeamme metsäpolulle. Ah, tätä elämää, ajattelen. Seuraavat kolme päivää vapaata, sitten pari hassua työvuoroa ja sitten viikoksi Kroatiaan. Kyllä maistuu.


Untitled

Mutta vaikka tulevaisuudessa on tuloillaan kivoja juttuja, juuri nyt haluan nauttia tästä hetkestä. Siitä, että aurinko lämmittää. Siitä, että on kesä. Siitä, että tämä aamu tuntuu ihanalta. Siitä, että voin pian syödä rauhassa aamupalan ja nauttia aamusta oikein pitkän kaavan mukaan. Ja ennenkaikkea siitä, että minulla on niin hyvä olla.

UntitledUntitled

Eräs ystäväni kysyi minulta tuossa yksi päivä, mikä minun unelmani on. Ennen kuin ehdin edes miettimään vastaustani, huuleni olivat jo lausuneet, että unelmani on elää juuri tässä hetkessä. Sanoin, että unelmani on pystyä nauttimaan ihan jokaisesta vallitsevasta hetkestä ja antautua täysin niiden vietäväksi. Ja kun sen ääneen sanoin, todella ymmärsin sen. Ymmärsin, ettei minun tarvitse miettiä tulevaisuutta ja odottaa joitakin asioita tapahtuvaksi, koska kun keskityn ja nautin täysillä nykyhetkestä, ne tulevaisuuden ”tavoitteet” ja ”unelmat” kyllä toteutuvat. Ne toteutuvat, koska jos pystyn täysillä nauttimaan jokaisesta hetkestä, elän jo unelmaani. Eikä silloin ole mahdollista, ettei ne takaraivossa pitkän aikaa muhineet unelmat voisi toteutua.

Untitled

On turha pilata tätä päivää huomisesta työvuorosta stressaamiseen, aikataulujen panikoimiseen tai jonkun menneen tapahtuman analysoimiseen. Ne ovat kaikki joko menneitä tai tulevia asioita, eivät nykyhetkeä. Yksi pahimmista tunteista nimittäin on se, että jokin hetki menee ohi vain sen takia, ettei ole osannut olla siinä läsnä. Ei ole osannut sulkea kurjia ajatuksia mielestään tai osannut ottaa syvään henkeä ja rauhoittua.

Untitled

kuvat: Ella

Sillä sen jos jonkun olen oppinut, että kun tekee täysillä sitä mitä rakastaa ja laittaa koko sydämensä peliin, hyviä juttuja kyllä tapahtuu. Niitä oikein vetää puoleensa. Silloin on tehnyt sitä, mikä juuri sillä hetkellä on tuntunut hyvältä ja se on tuottanut tulosta jopa ihan vahingossa. Silloin on antanut itsestään kaiken ja myös pystynyt vastaanottamaan kaiken ympärillä olevan. Ja silloin ne suurimmat ja ehkä epätodelliseltakin tuntuneet unelmat toteutuvat.

Usko tai älä.

-Laura