Wau, siitä on todella pitkä aika – tarkalleen ottaen aika lailla tasan vuosi – kun olen viimeksi kirjoittanut. Tuntuu hassulta, koska ennen tänne kirjoittaminen oli arkipäivää ja bloggaaminen yksi tärkeimmistä harrastuksistani. Paljon on tapahtunut vuodessa ja suurin syy poissaolooni lieneekin aktiivinen YouTube -kanavani sekä Instagramini, joita päivitän ahkerasti ja jotka ovat nykyään niin sanotusti pääkanaviani somessa. Silti en ole koskaan halunnut täysin haudata blogiani, sillä täällä on paljon hyviä reseptejä ja postauksia, joihin on ihana palata ja mulla on myös aina ollut takaraivossa sellainen fiilis, että kyllä mä vielä joskus tulen taas kirjoittamaan.

Nyt on se päivä. Ja tää tuntuu samalla tosi hyvältä, mutta samalla myös tosi vaikealta. Mistä mä oikein aloitan? Vai aloitanko mistään? Kerronko, mitä kaikkea vuodessa on tapahtunut vai jatkanko niin kuin jokainen tätä lukeva tyyppi tietäisi, missä olen ollut, mitä puuhannut ja kenen kanssa.

Suurin muutos lienee se, että työkuvioni ovat muuttuneet aikalailla täysin. Siinä missä vielä silloin, kun tämä blogi on ollut aktiivisempi, työskentelin ”normaalisti” palkkalistoilla ja tein aikalailla ysistä viiteen duunia eräälle yritykselle, olen tällä hetkellä vain ja ainoastaan itselleni töissä. Olen siis yrittäjä.

Ensimmäinen vuosi yksin yrittäjänä on antanut mulle ehkä enemmän, kuin olisin uskaltanut toivoakaan. Kun uskalsin ottaa loparit vakkariduunistani ja antaa omalle brändille ja uusille ideoille tilaa, oli se varmasti yksi tähänastisen elämäni tärkeimmistä päätöksistä. Vaikka ensimmäisen yrittäjävuoden aikana ei välttämättä tapahdu merkittävää taloudellista kasvua tai oteta muutenkaan niitä uran merkittävimpiä askeleita tai tehdä suurimpia projekteja, on tämä vuosi antanut minulle todella paljon ja oikeastaan enemmän, kuin olisin osannut odottaa. Tuntuu, että olisin tehnyt töitä näin paljon pidempään, kuin vasta reilun vuoden verran – niin oikealta ja omalta tämä tuntuu.

Mitä mä sitten konkreettisesti yrittäjänä teen? Mun työssä on oikeastaan kolme osa-aluetta, joista mun arki koostuu: 1) Sometyö, eli Instagram ja Youtube, 2) Personal training -valmennukset Kuntostudio 360°:ssä, jossa valmennan sekä yksityishenkilöitä että pienryhmiä viikoittain ja 3) Mun omien nettivalmennusten pyörittäminen HERO -nettitreenikonseptin alla.

Lisäksi olen julkaissut nyt vuoden aikana kolme e-kirjaa ja innostunut niistä todenteolla (lisää on siis tulossa!). Välillä työhöni kuuluu myös esiintymistä, kuvauksia, haastatteluita, workshoppien järkkäämistä, treenipäivien pitämistä, promotöitä (esim. Barebellsille) ja oikeastaan kaikkea, mitä vaan hyvinvointiteeman alla keksin toteuttaa. Suurinosa arjestani kuitenkin muodostuu yllämainituista kolmesta ”päähommasta”.

Miten sitten muu elämä ja kuulumiset?

Muutoin mun elämään kuuluu ihan hyvää. Valehtelisin, jos väittäisin, että fiilis tällä hetkellä on 100% onnellinen, mutta peruspilarit on onneksi aikalailla paikoillaan. Jonain päivinä oon tosi pirteä, toisina taas tuntuu, etten jaksaisi mitään ja tekisi mieli ottaa ja lähteä meidän Espanjan talolle asumaan loppuvuodeksi. Viimeaikoina eniten mieltä on kuitenkin painanut yksi todella merkittävä juttu työn saralla, nimittäin mun YouTube -kanavan hakkerointi, joka tapahtui kuukausi sitten, eikä hommaa ole vieläkään saatu hoidettua. En siitä selitä tässä nyt tämän enempää, mutta sanompahan vaan, että turhautumisleveli on niin korkealla, ettei sitä voi enää edes selittää. En vaan jaksaisi enää katsoa vierestä, kun mun kanava on tuntemattomien ihmisten käsissä ja kun sitä käytännössä tuhotaan. Mutta täytyy vaan yrittää jaksaa uskoa parhaimpaan ja toivoa, että pian kaikki on taas back to normal.

Nyt kun ajattelin herätellä blogiani taas vähän eloon, olisikin kiva kuulla: mitä just sä haluaisit täältä lukea? Kiinnostaako kuulumispostaukset vai mielummin reseptit ja treenivinkit? Mulla itsellä on sellainen fiilis, että voisin jatkossa jakaa blogissa enemmän reseptejä ja tällaista ”vapaampaa” löpinää, kuin mitä esimerkiksi Instagramissa. Toki myös pidemmät pohdinnat/kannanotot ja ajatukset sopivat tänne ja varmasti jos ja kun sellaisia tulee, kirjoitan niistä mielelläni blogiin.

Kerro siis: mitä haluaisit lukea täältä! Ihanaa viikonloppua ja paljon aurinkoa sun päivään<3

-Laura