Heippa! Tänään ajattelin jakaa teille yhen mun lempparitreenin, joka on rankka, mutta tosi helppo ja nopea tehdä. Treenin tarkoitus on kehittää nimenomaan kestävyyttä ja räjähtävää voimaa erilaisten nopeatempoisten liikkeiden avulla. Itse pyrin tekemään aina kerran viikossa jonkun lyhytkestoisemman ja rankan treenin, sillä se tuo kivaa vaihtelua pitkien ja hitaampien salitreenien ohelle. Tein itse tämän treenin tänään, kun ei ole taas pitkään aikaan tullut tehtyä näitä tehotreenejä (vaikka tosiaan yritän pitää sitä ”kerran viikossa” -tahtia yllä).

imageimage
imageimage

Ennen treeniä ja sen jälkeen.. Pieni ero ilmeessä, vaikka fiilis oli hyvä!Treeni koostuu kuudesta eri liikkeestä, joita tehdään 1min/liike, eli yksi kierros kestää 6 minuuttia. Kierros toistetaan 3-4 kertaa vähän omasta jaksamisesta ja tahdonvoimasta riippuen, ja liikkeiden välissä voi pitää sellaisen 10 sekunnin ”siirtymistauon” ennen seuraavan liikkeen aloittamista. Kierrosten välissä levähdetään sellanen 1-2min, ja sitten taas töihin.


Toiminnallinen tehotreeni


-Lämmittely 5-10min-

Askelkyykky käsipainoilla

Boksihyppy eteen

Hyppy penkille (keskelle)

Etuheilautus kahvakuulalla

Burpee eli yleisliike

Lankku (tai muu tehokas vatsalihasliike)

-Palauttelua n. 10min (pyöräily, kävely, hölkkä)-


Liikkeitä voi muuttaa itselleen mieluisammiksi, mutta on tärkeää muistaa, että niiden täytyy olla rankkoja ja sykkeitä nostattavia. Askelkyykyt voisi korvata esim ihan normaalilla kyykyllä, ja lankun vaikka tekemällä vatsoja vatsalihasrullalla. Hyvä treeni kaikenkaikkiaan, oli kyllä sykkeet taas ihan maksimissa kun tuota veteli! Olisin halunnut kuvata teille kaikki noi liikkeet, jotta ne hahmottaisi vähän paremmin, mutta kun mulla ei valitettavasti oikein ollut siellä salilla ketään joka mua olisi kuvannut, niin nyt mennään näillä muilla treenikuvilla mitä mä puhelimeni kansioista kaivelin… Jatkossa täytyy alkaa panostamaan myös näihin urheiluaiheisiin kuviin, ettei ne oo just tätä puhelimen huonolaatusta saldoa.

Nyt vaan makoilen sängyssä, ja meen jo ihan pian nukkumaan. Hyvää yötä!
-Laura