Ruoka, jota teen silloin kun:
a) täytyy saada nopeasti jonkinlainen tasapainoinen ateria lautaselle
b) viime kauppareissusta on ehtinyt vierähtää jo tovi (ja lähes kaikki raaka-aineet ovat lopussa)
c) haluan jotain hyvää, täyttävää ja raikasta
d) joku ystäväni pyytää minua tekemään “jotain oikeesti hyvää” kasvisruokaa
e) ei ole energiaa tai intoa kokata “mitään ihmeellistä ja aikaavievää”

Untitled

Erinomainen arkiruoka siis kyseessä, vaikka soveltuuhan tämä toki hienompiinkin ateriointeihin. Kyseessä on (jo pariin kertaan täällä blogissakin ruokakuvissani vilahtanut) porkkanapasta, jonka seuraksi valmistan aina jonkinlaisen kastikkeen tai tahnan. Useimmiten tykkään nauttia pastan kanssa jonkinlaista hummusta tai avocadosoossia, sillä moiset soossit syntyvät niin näppärästi blenderissä vain parista ainesosasta, että laiskimmillakin hetkillä jaksan sellaisen nopeasti itselleni pyöräyttää.

Viime viikolla valmistin taas eräänä iltapäivänä nälissäni porkkanapastaa ja päätin tehdä sen kanssa kermaisen avocadosoossin. Heitin summamutikassa blenderiin pari avocadoa, vähän kauramaitoa ja mausteita ja yllätyksekseni sainkin aivan taivaallisen makuista “kastiketta” pastalleni. Siksi minun oli nyt tultava jakamaan tämä niinkin arkinen ja helppo resepti myös teille.

Ja koska ruoka ja sen resepti tosiaan on niin arkinen, ei sen tekeminenkään vaadi oikeastaan kuorimaveitsen käyttöä ja blenderin käynnistämistä vaativampia taitoja. Tämä pasta on hurmannut niin monet sekasyöjäkaverinikin, että uskaltaisin aikalailla vannoa tämän nimeen. Rohkaisen siis ehdottomasti kokeilemaan tämän valmistamista, vaikka kasvisruoanlaitto ei olisikaan omaa aluettasi.

Untitled

Porkkanapasta, avocadokastike ja paahdetut kikherneet (2:lle)

Porkkanapasta
5-6 isoa ja paksua porkkanaa*
ripaus suolaa

kookosöljyä paistamiseen

*porkkanoiden tulisi olla mahdollisimman tasapaksuja ja isoja, jotta saat kuorittua niistä tarpeeksi pitkiä ja tasaisa suikaleita

>> Kuori porkkanat. Suikaloi niistä sitten kuorimaveitsellä ohuita suikaleita. Voit myös vaihtoehtoisesti käyttää porkkainoiden suikalointiin spiraalileikkuria tai vihannessorvia, jos sinulta sellainen löytyy.
>> Paista porkkanasuikaleita öljytyllä pannulla keskilämmöllä n. 5 minuuttia tai kunnes porkkanat ovat pehmenneet hieman. Tässä on makukysymys, kuinka pehmeiksi suikaleet haluaa paistaa – itse tykkään paistaa ne suht. pehmeiksi, mutta jättää kuitenkin pienen “rapeuden”. Mausta suolalla.

Avocadokastike
2 kypsää, pehmeää avocadoa
2-3 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
loraus kauramaitoa
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria

>> Laita kaikki ainekset blenderiin tai survo sauvasekoittimella ja sekoita tasaiseksi. 

Paahdetut kikherneet
230g purkkikikherneitä
currya
ripaus suolaa
chilijauhetta

kookosöljyä paistamiseen

>> Valuta ja huuhtele kikherneet. Paahda niitä öljytyllä pannulla ja mausta currylla, chilillä ja suolalla.
>> Kokoa porkkapasta, avocadokastike ja paahdetut kikherneet lautaselle ja nauti!

-Laura