Vaikka aikamoinen terveysintoilija olenkin, en ole vielä(kään) päässyt kiinni tähän vihersmoothie-villitykseen. Vaikka olen kärsivällisesti kokeillut erilaisia yhdistelmiä ja todella yrittänyt luoda hyvän viherpöperön, smoothiet ovat aina olleet pahanmakuisia (voiko ne edes koskaan olla hyviä?!). Ideana nuo smoothiethan ovat todella nerokkaita, varsinkin jos ei jaksa mättää joka aterialla isoa kasaa kasviksia suuhunsa. Smothieiden tekeminen ja nauttiminenkin on erittäin vaivatonta, puhumattakaan terveysvaikutuksista ja ravintoarvoista. Joten: haluan oppia tekemään hyvänmakuisia vihersmoothieita, jotta a) saisin lisättyä päivittäistä kasvisten määrää ruokavaliossani b) ne on niin helppo ja nopea tehdä ja c) no, koska haluan nyt vain oppia tekemään hyvän smoothien muustakin kuin marjoista, banaanista ja protskujauheesta.

IMG_7513

Tällä viikolla ostin elämäni ensimmäisen kerran lehtikaalia, ja päätin että kokeilen VIELÄ KERRAN sitä vihersmoothien tekoa. Ladoin blenderiin pari lehtikaalin lehteä, puolikkaan banaanin, pakastemansikoita, raakakaakaojauhetta, toco-jauhetta, vanilijaprotskujauhetta ja pari desiä mantelimaitoa. Ja oi että, lopputulos oli maukas suklainen lehtikaalismoothie, jonka maku oli kaukana niistä kitkeristä, happamista litkuista, joihin olin tottunut. Ei niiden vihersmoothieiden tarvitse siis maistua siltä pinaatilta tai lehtikaalilta, kunhan niitä vihreitä vaan tunkee sinne joukkoon!
Ajattelin, että siellä ruudun toisella puolella saattaa olla samanlaisia kokemuksia vihersmoothieista kuin mulla, joten laitetaampa resepti jakoon! Reseptiä voi tietenkin muunnella omien makumieltymysten mukaan ja kokeilla erilaisia komboja. Olisi myös kiva kuulla millaisia smoothieita teillä on tapana tehdä, niin saisin vähän lisää inspistä näiden omien sörsseleiden tekoon:)

IMG_7522Suklainen lehtikaalismoothie


2 dl mantelimaitoa
puolikas (pakastettu) banaani
n. 1 dl pakastemansikoita
3-4 lehtikaalin lehteä tai kourallinen pinaattia (tai miksei myös molempia!)
2 rkl vanilijaproteiinijauhetta (voi myös jättää pois tai korvata jollain muulla protskujauheella)
1 rkl toco-jauhetta eli riisinlesejauhetta
1 kukkurallinen rkl raakakaakaojauhetta
(pieni n. 1cm pala inkivääriä)


Laita kaikki aineet blenderiin ja surruttele tasaiseksi massaksi. Kaada lasiin ja nauti!
Itse join tämän aamupalaksi kera kourallisen cashew pähkinöitä ja palan itsetehtyä raakasuklaata.


Oikein mukavaa perjantaita kaikille! Me tehdään tänään itse susheja ja katsotaan Vain Elämää finaalijakso. Ihana ilta tulossa<3

-Laura