Huh, mikä viikonloppu takana. Ensin pari päivää putkeen pt-koulutusta, joka toi mukanaan paljon uutta informaatiota, lukuisia sivuja muistiinpanoja ja uuden oppimista. Sen lisäksi loppuviikko on sisältänyt treenailua, parhaiden ystävien kanssa ajanviettämistä ja iloveme -messut, joilla vietin tänään päiväni. Ohjelmaa ja meininkiä on siis riittänyt ja nyt se kyllä tuntuu kehossa. Olo on väsynyt, mutta onnellinen. Vetelenkin tässä parhaillaan iltapalaa nassuun ja pian täytyy alkaa jo yöpuulle, että huomenna energiatasot olisivat korkealla. Huomenna alkaa nimittäin Lifted Fit -valmennus, joka on jatkoa parisen viikkoa sitten päättyneelle Lifted Lifestyle -valmennukselle, jossa olin myös mukana ja josta myös kirjoittelin täällä. Innolla odotan taas tulevaa valmennusta ja varmasti kirjoittelen fiiliksistäni sitten seuraavan kahdeksan viikon aikana.

Ennen kun kuitenkaan menen vielä yöpuulle, ajattelin tulla vähän kirjottelemaan tuosta mun pt:ksi kouluttautumisesta vähän tarkemmin. Tänä viikonloppuna se homma nimittäin lähti vasta ihan kunnolla käyntiin, kun startattiin personal trainer -koulutusputken ensimmäisellä lähiopetusjaksolla. Aikaisemmat koulutuksen lähijaksot, millä olen ollut, ovat olleet hyvinvointivalmentajan ja kuntosalivalmentajan koulutuksia ja ne ovat valmistaneet meitä tähän tulevaan pt-koulutusputkeen. Itse personal trainer -koulutus jatkuukin nyt sitten sinne maaliskuuhun, jolloin meidän olisi määrä valmistua.

Untitled

Kouluttaudun pt:ksi siis Trainer4You:lla, joka tarjoaa personal trainer -koulutuksen lisäksi myös mm. hyvinvointivalmentajan, kuntosalivalmentajan ja ravintovalmentajan koulutuksia ympäri Suomea. Kouluttautuminen personal traineriksi kestää 9kk, jonka aikana meillä on parin päivän tiiviitä lähiopetusjaksoja aina yhtenä viikonloppuna kuukaudessa. Pt-koulua on sen takia aika kätevää käydä toisen koulun ohessa, ja mulla jääkin aikaa ihan kivasti myös töiden tekemiselle ja muulle opiskelulle.

Koulutusjaksojen välissä on kuitekin tärkeää kertailla asioita, lukea niihin liittyvää materiaalia ja alkaa mahdollisimman pian tekemään ohjauksia, jos vaan sellaiseen on mahdollisuus. Mulla itselläni olisikin nyt tavoitteena aloittaa tekemään ohjauksia sen verran, mitä vain kerkeän, sillä saliohjelmien ja mahdollisesti myös ruokavalioiden tekeminen sekä itse liikkeiden ohjaus ja opettaminen vaatii niiden konkreettista tekemistä ja harjoittelua, jotta niissä voi kehittyä.

Untitled

Tänä viikonloppuna käynnistettiin nyt siis oikeastaan loppusuora tälle koulutukselle, sillä kaikilla seuraavilla kerroilla tullaan käsittelemään pelkästään personal trainerin ammattia koskevia juttuja, eikä niinkään opetella enää kuntosaliliikkeitä tai ravitsemuksen perustaa. Kuntosaliliikkeitä, ravitsemusta, sykealueita ja voiman eri muotoja ollaan jankattu nimittäin paljon hyvinvointivalmentajan ja kuntosalivalmentajan koulutusten lähijaksoilla ja tässä vaiheessa kyseisten juttujen tulisi olla jo aikalailla hallussa. Ja niin ne tuntuukin olevan.

Meidän ensimmäinen pt-putken lähijakso lähti liikkeelle aika tuhdilla setillä tänä viikonloppuna, kun jankattiin kaksi kahdeksantuntista päivää anatomiaa. Asiaa tuli paljon ja suurinosa siitä oli itselleni täysin uutta, mutta loistavan kouluttajan ja lukuisten käytännön esimerkkien avulla sisäistettiin koko ryhmä asiat ihan yllättävän nopeasti ja tehokkaasti. Jankkaamista täytyy vielä jonkin aikaa harrastaa ja liikkeitä analysoida, jotta tuo anatomia todella iskostuisi tuonne kovalevylle, mutta ihan hyvällä fiiliksellä tässä vaiheessa mennään.

Untitled

Pian mun tulisi myös valita itselleni harjoitusasiakas, kenen kanssa teen sitten töitä koko koulutuksen loppuun saakka. Tarkoituksena olisi siis harjoitella tätä tulevaa työtäni ihan konkreettisen, oman asiakkaan kanssa, suunnitellen hänelle hänen tavoitteidensa mukaisen ohjelman ja ruokavalion, ja samalla seurata hänen kehitystään ja valmentaa häntä.

Mä ajattelin, että koska haluan harjoitusasiakastilanteeni olevan mahdollisimman todellisuutta vastaava, valitsen jonkun sellaisen henkilön, ketä en ennestään tunne. Ja sitä kautta tulin siihen tulokseen, että voisin täältä blogin kautta laittaa pienen haun pystyyn. Jos siis sua voisi tällainen mahdollisesti kiinnostaa, laita idea muhimaan korvan taakse ja ota muhun yhteyttä, sitten kun laitan hommasta vielä tarkemmin infoa.

Mutta niin, näillä mennään tässä vaiheessa. Paljon on opittu, paljon on vielä opittavaa ja paljon on myös intoa. Vaikka välillä hirvittää, jännittää ja pelottaa, että voiko musta koskaan oikeasti tulla pätevää valmentajaa, päätän vaan olla lietsomatta niitä ajatuksia ja sanon itselleni, että tottakai tulee. Kyllä mä tiedän, että mulla on osaamista, tietoa, jonkun verran jo kokemustakin ja ennen kaikkea intoa oppia lisää. Tiedän, ettei musta koskaan voi tulla valmista, vaan aina on jotain, mitä voi kehittää. Se onkin ehkä paras tapa asennoitua tähän hommaan. Täydellä innolla ja aina valmiina oppimaan uutta.

-Laura