Joka kerta sitä on yhtä hämillään, kun vuoden vaihde koittaa. Varsinkin loppuvuosi tuntuu hurahtavan  aina ohi niin kovalla vauhdilla, että yhtäkkiä sitä huomaa kulunutta vuotta olevan enää yhden päivän verran jäljellä.

Niinkuin huomasin tänään.

Untitled

On aika hienoa, että voin joka vuosi sen loppuessa muistella sitä lämmöllä. Vaikka vuosi ei olisi ollut helppo tai mitenkään erityisen mukava, voin silti joka kerta sanoa olevani entistä viisaampi, vahvempi ja monia kokemuksia rikkaampi. Valveutuneempi. Tutumpi sen kanssa, kuka olen ja mitä haluan.

Tämä kulunut vuosi on ollut yksi elämäni kasvattavimmista.

Tammikuun ensimmäinen päivä merkkaa vuoden siitä, kun muutin omilleni asumaan. Tämä on ollut ensimmäinen vuoteni yksin, täysin omillani. Se on opettanut paljon niin itsestäni kun elämästä yleensä. Se on opettanut minut arvostamaan itseäni, tekemään töitä onnellisuuteni eteen ja kyseenalaistamaan sellaisia asioita, joista en saa hyviä viboja.

Untitled
Untitled

Sen lisäksi, että olen oppinut paljon käytännön asioita ja tullut tietoisemmaksi siitä, miten haluan tätä elämää elää, olen saanut vuoden aikana ympärilleni sankan joukon maailman upeimpia ihmisiä. Ystäviä, joiden olemassaolosta en edes vuosi sitten vielä tiennyt. Ja joiden kaltaisista ihmisistä en ollut osannut edes unelmoida.

Jos joku olisi vuosi sitten näyttänyt, millaista elämäni tulee nyt vuoden 2015 ja 2016 vaihteessa olemaan, en olisi uskonut, vaikka kuinka oltaisiin puupalikalla lyöty päähän.

Vielä vuosi sitten tyydyin keskinkertaisuuteen. Tyydyin siihen, etten ollut täysin onnellinen ja ajattelin, että minulla oli puhtaasti vain muita huonompi tuuri. Ahdisti, stressasin tulevaisuutta ja mietin aivan liikaa jokaista pientäkin asiaa.

Meinasin keskeyttää kouluni, jätin kursseja pois lukujärjestyksestä ja annoin aikaa sille, että olin eksyksissä. Samaan aikaan lopetin pitkän parisuhteen. Päätin, että ansaitsin tehdä enemmän niitä asioita, joita rakastan. Halusin panostaa niihin sataprosenttisesti.

Halusin panostaa itseeni.

UntitledUntitled

Minä, elämänasenteeni ja elämäntilanteeni ovat muuttuneet vuodessa aivan äärettömän paljon. Enkä voisi tällä hetkellä olla kiitollisempi.

Olen löytänyt upeiden ystävien lisäksi vierelleni maailman tärkeimmän ihmisen, jonka tuki, lämpö ja rakkaus tekevät minusta maailman onnellisimman tytön. Olen luopunut asioista, jotka olivat onnellisuuteni tiellä. Olen uskaltanut ottaa askelia kohti unelmiani ja nyt valmistun pian ammattiin, josta olin monta vuotta vain salaa haaveillut. Olen ymmärtänyt, että tätä elämää pitää elää just nyt – jokaikinen sekunti – täysillä ja nautiskellen, koska joka ikinen hetki on siinä elämisen arvoinen.

Sain tänään uuden työpaikkani avaimet käteen. Tuntuu aika hullulta, että alan tekemään ihan oikeasti töitä, joista nautin täydellä sydämellä. Huomenna teen viimeisen vuoron nykyisessä työpaikassani ja sen jälkeen heitän hyvästit sille arjelle, mihin olen tähänasti tottunut. Sopivasti juuri vuoden vaihtuessa.

Parasta uutta vuotta, ihanat! Tietäkää, kuinka tärkeitä ootte mulle. Jokaikinen.
-Laura