Joskus pelkäsin ja vastustin muutoksia. Jos päivittäiset rutiinit eivät menneet samalla lailla, kuin yleensä, minua ärsytti. Jos taas viikon suunnitelmat muuttuivat, stressaannuin. Halusin pystyä kontrolloimaan arkeani ja elämään tuttujen rutiinien mukaan.

Mutta koska elämä harvemmin menee aina suunnitelmien mukaan, olen minäkin oppinut päästämään irti muutoksen pelosta. Vaikka välillä uudet asiat jännittävät ja jopa kauhistuttavat, kohtaan ne nyt mielummin uteliaisuudella ja rohkealla asenteella. En anna muutosten stressata, vaan otan ne uusina kokemuksina.

DSC_6119
DSC_6144

Ja niin se elämä on taas näyttänyt, että se todella saattaa muuttua hetkessä.

Nimittäin musta tulee pian helsinkiläinen.

DSC_6191
DSC_6182

Me muutetaan poikaystävän kanssa ensi kuussa ihan Helsingin keskustan lähelle ihanaan, avaraan kaksioon. Samalla mun 20-vuotinen elämä espoolaisena päättyy ja siirryn asumaan täysin uudenlaiseen ympäristöön.

En oo koskaan asunut kenenkään muun, kuin perheen, kanssa ja viimeisen reilun vuoden oon asunut yksin. Vaikka mä en yhtään epäile, etteikö me pärjättäis ja tultais hyvin toimeen saman katon alla, tuntuu tää muutos silti isolta.

Oon kuitenkin tosi innoissani, enkä malttaisi millään odottaa, että päästään rakentamaan meidän yhteistä kotia. Siitä tulee varmasti ihana.

DSC_6167

kuvat: Ella Elers

Vaikka on haikeaa jättää tämä mun ensimmäinen oma koti taakse, on tää muutos kuitenkin tosi positiivinen. Ollaan jo kauan kärvistelty mun pikkuasunnon tilanpuutteen kanssa ja yhteen muuttaminen tuntuu just nyt tosi luontevalta – varsinkin, kun löydettiin vielä noin kiva yhteinen kämppäkin.

Joten elämä on just nyt tosi jees. Isoja juttuja tapahtuu, ja mä tykkään siitä.
-Laura