Käytin tällä viikolla vapaapäiväni aamun pari kiireetöntä tuntia hyväksi ja vietin aamua oikein pitkän kaavan mukaan, pitkästä aikaa.

Untitled

Laitoin itselleni hieman erilaisen aamupalan, valmistin kylkeen tuorepuristettua mehua ja istahdin kynttilöiden ympäröimänä ruokapöytäni ääreen. Auringonsäteet valaisivat vastapäätä olevan talon seinämiä, taivas hohti kirkkaan vaaleansinisenä ja vaikka ulkona oli Siperian pakkaset, sisällä oli ihanan tunnelmallista ja lämmintä. Taas yksi niistä täydellisistä aamuista, jonka jälkeen tuntuu ihanalta aloittaa päivän puuhat.

Ajattelin jakaa reseptini tähän ihanaan aamupalaan, vaikka se ei loppujen lopuksi niin kamalasti edes valmistamista vaatinutkaan. Näistä aineksista saisi myös aika kivan brunssin, jos haluaisi viettää hidasta aamua vaikka ystävien tai oman rakkaan kanssa. Kylkeen vielä kahvia ja joku ihana jälkkäri, niin ai että, siinäpä olis aikamoinen herkkubrunssi!

Untitled

Jugurttikulho

Alpron kookosjugurttia
mangokuutioita
murskattuja pähkinöitä (itse käytin cashew -pähkinöitä, manteleita ja parapähkinöitä)
ripaus vanilijajauhetta ja/tai kardemummaa

Kokoa kaikki aineet päällekkäin kulhoon tai lasiin ja nauti!

Vihermehu (1:lle)

2 lehtisellerin vartta
puolikas vihreä omena
2 cm paksu pala hunajamelonia
puolikas sitruuna
2 kourallista tuoretta pinaattia
2 cm pala inkivääriä

Pese (ja kuori) ja paloittele ainekset, syötä ne mehulinkoon ja purista mehu suureen juomalasiin. Nauti!

Siemennäkkäriä avocadolla ja kananmunalla

1 suuri pala siemennäkkäriä
puolikas pienestä avocadosta
1 keitetty kananmuna
ripaus suolaa ja yrttimaustetta

Muussaa avocadoa näkkärin päälle ja paloittele sitten vielä kananmuna sopivan kokoisiksi siivuiksi ja asettele viipaleet näkkärin päälle. Mausta suolalla ja yrttimausteella.

Untitled
Untitled

Ihania aamuja,
-Laura