Untitled

Niin se vaan on, että joka syksyyn kuuluu aina ne samat tietyt jutut. Kesän menojen jälkeen on ihana asettua taas aloilleen, rauhoittua ja nauttia oman kodin rauhasta. Se usein ainakin omalla kohdallani tarkoittaa lisääntyvää teen kulutusta, kotona vietettyjä kokonaisia päiviä, syksyisten herkkujen leipomista (ja niiden ylensyömistä, ofc) ja lepäämistä. Tällä hetkellä en nimittäin tiedä mitään parempaa kuin viettää päivää kotona pehmeän viltin alla teekupposen ja jonkin itseleivotun herkun kera blogeja tai lehtiä lueskellen. Olen kaivannut tätä kotona olemista nyt niin pitkään, että menee hetki, ennen kuin saan siitä taas tarpeekseni. Tälläkin hetkellä makaan hyvillä mielin pehmeän viltin alla, vatsa täynnä herkullista ruokaa, jota juuri äsken itselleni kokkasin.

Untitled

Ja mikäs sen parempaa, kuin kokkailla ihania herkkuja näiden harmaiden päivien piristäjäksi. Yksi henkilökohtainen lempparisyysherkkuni onkin tämä ihanan helppo omena-kaurapaistos, joka sopii niin jälkkäriksi kahvin kanssa, kun vaikka aamu-, väli- tai iltapalaksikin. Ainekset ovat aika simppelit ja itse leipomisprosessi varmasti sieltä helpoimmasta päästä. Omenat pilkotaan, mitataan vähän öljyä, mausteita ja kaurahiutaleita kattilaan, sekoitetaan, kaadetaan seos omenoiden kanssa vuokaan ja laitetaan sitten uuniin paistumaan.

Olenkin tehnyt tätä kyseistä herkkua nyt viimeiset kolme päivää putkeen, koska a) se on vaan niin hyvää b) helppo valmistaa ja c) jääkaapista nyt on vaan hyvä löytyä aina jotain pientä hyvää ja terveellistä herkkua kahvin kylkiäiseksi. Ei sitä tiedä, jos joku kaveri vaikka yhtäkkiä ilmestyykin kylään ja kaipaa kahvitarjoiluja (Ella, I’m thinking about you :D). Mutta vaikka kavereita ei tulisikaan kylään, niin on myös ihan ok leipoa tätä vain itselleen. Ja syödä koko satsi yhden päivän aikana, nimimerkillä: kokemusta on. Eli joo, leipokaa vaan ihan hyvällä omatunnolla itsellenne tätä oikein iso satsi – piristää nimittäin kummasti harmaita syyspäiviä.

Untitled



Reseptiä en edes kirjoittanut ylös, sillä tein herkun täysin intuition ja maistelun voimalla. Mutta koska haluan jakaa tämän herkullisen makukokemukseni eteenpäin, luomani resepti meni suurin piirtein näin:

Omena-kaurapaistos (3-4:lle)


3-4 omenaa


4-5 rkl kookosöljyä
3,5 dl kaurahiutaleita
2 rkl kookossokeria tai ruokosokeria
reilusti kanelia
ripaus suolaa
(kourallinen manteleita ja taateleita)

Tarjoiluun kookoskermavaahtoa (vaahdota jääkaappikylmän kookoskerman kova osa sähkövatkaimella vaahdoksi) tai jääkaappikylmää kookosmaitoa/-kermaa.

Laita uuni kuumenemaan 200°C. Voitele uunivuoka (itse käytin kuvissa näkyvää pitkulaista, suorakulmion muotoista vuokaa) kookosöljyllä. Pilko omenat pieniksi lohkoiksi ja laita ne tasaisesti vuokaan. Sulata kookosöljyä miedolla lämmöllä kattilassa ja lisää joukkoon kookossokeri, kaneli ja suola, kun kookosöljy on sulanut. Lisää kattilaan vielä kaurahiutaleet ja sekoita ne tasaisesti öljyn ja mausteiden joukkoon. Kaada kaura-öljy seos omenoiden päälle vuokaan tasaisesti. Pilko halutessasi vielä manteleita ja taateleita ja ripottele ne omenoiden ja kauraseoksen päälle. Ripota päälle vielä kanelia ja hyppysellinen kookossokeria. Laita vuoka uuniin ja paista n. 15 minuuttia, tai kunnes omenat ovat pehmenneet ja kauraseos saanut kullanruskean pinnan.

Nauti kookoskermavaahdon tai jääkaapissa kovettuneen kookosmaidon kanssa.

Untitled
Untitled
Untitled

Nyt on mun aika nostaa välillä peppua penkistä ja tehdä pieni kehonpainojumppa, joka on osana meidän Liftedin hyvinvointivalmennusta. Illalla meen vielä rentoutumaan ilmajoogan voimin – mä oon niin innostunut tosta joogamuodosta, avaa niin uskomattoman hyvin kaikki jumit ja laittaa veren ja nesteet kiertämään! Ahhh, en malta odottaa. Ihanaa syksyistä torstaita sinne ruudun toiselle puolen!

-Laura