Untitled

Täällä mä parhaillani juuri lusikoin tätä kyseistä smoothieta, koska a) tää on mun ehdoton lemppari aamupala b) en ole yli viikkoon saanut itsetekemiä smoothieita ja c) oon ehkä vähän jo koukussa tähän niin ihanan raikkaaseen, mutta täyttävään aamupalaan. Parhaimmissa tapauksissa teen tätä nimittäin myös pitkin päivää mm. välipalaksi tai iltapalaksi. Jep. On nimittäin niin hyvää.

Ainekset ovat hyvinkin yksinkertaiset, ja niitä voi varioida oman mielen mukaan. Pääroolia tässä herkussa kuitenkin näyttelevät pakastettu mango, banaani ja pinaatti – loput ainekset ovatkin sitten oman mielen mukaan varioitavissa. Itse tykkään lisätä joukkoon vanilijan makuista riisiproteiiijauhetta, pari sellerin vartta, joskus myös kurkkua ja vähän makeutusta, kuten lorauksen hunajaa tai pari tuoretta taatelia. Mutta ihan jo pelkästä mangosta, banaanista ja pinaatista saa oikein maistuvan ja raikkaan smoothien aikaiseksi!

Untitled

Koska rakastan tehdä smoothieistani paksuja, luskoitavia smoothie bowleja, käytän niissä hyvin vähän nestettä. Lorautan blenderiin kohmeisten banskujen, mangojen ja pinaattien päälle ensin vain hieman kauramaitoa, laitan koneen käyntiin ja tarvittaessa lisäilen nestettä aina pienin lorauksin, kunnes koostumus on mieleistä. Kun smoothie vihdoin on valmis, kaadan sen isoon kulhoon ja ripottelen päälle milloin mitäkin härpäkkeitä, kuten mulperin marjoja, kaakaonibsejä, kookoshiutaleita, cashew -pähkinöitä, manteleita, pellavansiemenrouhetta, siemeniä, tuore taateleita… Mitä ikinä kaapeista sattuukaan löytymään! Kirjoittelinkin tuossa jonkin aikaa sitten smoothiebowleista vähän pidemmän postauksen ja sen voi käydä kurkkaamassa täältä. Mutta tosiaan, nyt siihen tarkempaan reseptiin.

Tähän herkkusmoothieeni siis tuli:

1,5-2 pakastettua banaania
150g pakastemangoa
kourallinen tai n. 5-6 ”palloa” pakastepinaattia
pari sellerin vartta
1/3 kurkku
2 rkl vanilijan makuista riisiproteiinijauhetta (voi käyttää myös esim. heraproteiinijauhetta)
loraus hunajaa tai 2 tuore taatelia
loraus kauramaitoa

Anna pakastettujen mangojen, banaanien ja pinaatin sulaa huoneenlämmössä n. 5-10 min. Laita kaikki ainekset blenderiin ja sekoita tasaiseksi, paksuksi smoothieksi.
Päällystä herkku haluamillasi lisukkeilla, ota kylkeen lasi vettä ja kuppi kahvia ja avot! Siitä lähtee päivä hyvin käyntiin!

Untitled


Nyt vähän ulos treenailemaan, sitten loppupäiväksi töihin. Adjöö!
-Laura
p.s. heräsikö joku muukin viimeyönä siihen aivan järkyttävään ukkoseen?

Follow my blog with Bloglovin