Ei siihen muuta tarvittu, kun rakas ystävä, sateinen päivä, tekemisen puute ja kokkailuinto. Niin syntyivät nämä ihanat kevätherkut, joita ihan hetken mielijohteesta Ellan kanssa tiistaina päätettiin kokkailla. Nopeaa, yksinkertaista ja hyvää olivat oikeastaan ne kriteerit, millä alettiin lounasta väsämään ja uskaltaisin sanoa, että aika nappiin menikin!

IMG_7772
IMG_7765
IMG_7793

Tehtiin jo luottosafkaksi muodostunutta vihannespastaa – tällä kertaa palsternakasta ja kesäkurpitsasta – jonka päälle väsättiin pikainen pinaatti-pestokastike. Lisukkeena meillä oli meloni-karhunvatukka-halloum vartaita ja jälkkäriksi väännettiin basilika-suklaamoussea, jonka resepti syntyi oikeastaan täysin lennosta (niinkun ne parhaat reseptit aina), kun kaivattiin kahvin kanssa jotakin hyvää lounaan päälle.

IMG_7810

IMG_7817

Siinä näistä herkuista nautiskellessa pohdiskelin, kuinka hyvin moiset tarjoilut istuisi esimerkiksi vappupöytään tai miksei brunssillekin keväisen värimaailmansa puolesta. Mikään ei ole piristävämpää, kun värikäs, raikas ja kaunis ruoka – etenkään vappuna!

Ajattelinkin jakaa reseptit näihin edellämainittuihin ruokiin, jotta tekin voitte kokkailla rakkaillenne vaikka sitten juurikin sinne vappupöytään ja miksei myös ihan normi illallis- tai lounaspöytäänkin.

IMG_7770



Vihannespastaa pinaattipestokastikkeella (2:lle)


Vihannespasta

3 isoa palsternakkaa
1 kesäkurpitsa

Kuori palsternakat ja kesäkurpitsa kuorimaveitsellä. Suikaloi sen jälkeen vihanneksista ohuita ja pitkiä suikaleita esimerkiksi kuorimaveitsellä, Julienne -leikkurilla tai muulla vastaavalla. Paista runsaassa öljyssä tai voissa niin kauan, kunnes suikaleet ovat pehmentyneet. Mausta suolalla.

Huom! Palsternakka on hieman kesäkurpitsaa kovempaa ja kuivempaa, joten paista ensin pari minuuttia palsternakkasuikaleita ja lisää sitten sekaan vasta kesäkurpitsasuikaleet.

Pinaattipesto


1 dl (liotettuja) cashewpähkinöitä
pari kourallista pinaattia (käytin pakastepinaattia ja sitä tuli n. 6-8 palaa)
ruukullinen tuoretta basilikaa
0,5 dl oliiviöljyä
2 valkosipulinkynttä
ripaus suolaa
yrttimaustetta

Jos haluat liottaa pähkinöitä, laita ne veteen likoamaan pari tuntia ennen peston valmistusta, tai vaihtoehtoisesti liota niitä yön yli. Liottaminen tekee pähkinöistä pehmeämpiä, mikä takaa pestolle kermaisemman koostumuksen. Pähkinöitä ei kuitenkaan ole pakko liottaa ja peston voi valmistaa ihan hyvin ilman pähkinöiden liottamistakin.

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Tarkista maku ja lisää mausteita tarvittaessa. Sekoita pastan joukkoon ja nauti!

IMG_7784



Keväiset halloum-juusto vartaat


Cantaloupe -melonia
Karhunvatukoita, pensasmustikoita tai mansikoita
Halloum -juustoa

Viipaloi meloni ja halloum-juusto haluamasi kokoisiksi paloiksi. Paista halloum-juustoviipaleet öljyssä pannulla kullanruskean värisiksi. Kokoa vartaat.

IMG_7842



Basilika-suklaa mousse (2:lle)

1 banaani
7 tuoretaatelia
5 rkl raakakaakaojauhetta
puolikas ruukku tuoretta basilikaa (voit korvata tämän myös tuoreella mintulla)
3rkl sulaa kookosöljyä
pieni loraus kasvimaitoa (käytin kauramaitoa)
ripaus suolaa

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi.
Nauti kahvi- tai teekupposen ja jonkun rakkaan tyypin seurassa<3

IMG_7827

Ihanaa vappua ja kevätviikonloppua jokaiselle siellä! Mä taistelen parhaillaan alkavaa flunssaa vastaan vetämällä inkiväärishotteja ja teetä nassuun. Kohta päiväunille ja sen jälkeen mun on ehkä pakko lähteä kauppaan hakemaan suklaamousseaineksia, ihan vaan koska nyt jos koskaan on tarvetta suklaamousselle.

Palataan taas pian, pusuja ja haleja!
-Laura