IMG_8002

Minusta on kuoritutunut varsinainen myslihirmu siitä lähtien, kun aloin sitä itse tekemään. Mysliä on oltava kaapissa poikkeuksetta – heti kun se loppuu, teen uuden satsin. Murot tai valmismyslit ei ole oikein koskaan mulle erityisesti maistuneet (osasyynä voi olla myös niiden suuri sokeripitoisuus), joten päätin eräänä kauniina päivänä alkaa väsäämään itse omat myslini. Parasta on, että voi ihan itse päättää, mitä sekaan heittelee – tällöin lopputulos on varmasti mieleinen. Mä tykkään pähkinöistä ja siemenistä, enkä kaipaa mysliini niiden lisäksi mitään muuta. Toki sekaan voi laittaa esimerkiksi kuivattuja taatelinpalasia tai vaikka rusinoita. Kookoslastut on kanssa aika jees lisä, mutta niitä minulta itseltäni löytyy kaapista valitettavan harvoin.

IMG_8027

Hiutaleina myslissä tykkään käyttää mahdollisimman paljon erilaisia, mielellään vielä jättikokoisina. Bongasin eilisellä kauppareissullani Fazerin uutuus hiutalemixit, joista löytyi sekä kolmen hiutaleen puuro, että sadonkorjuupuuro, joka sisälsi erilaisten hiutaleiden lisäksi myös siemeniä. Siis joku oli varmaan kuullut mun ajatukset myslinteosta, koska nämähän ovat täydellisiä juuri siihen! Säästyy kaikkien erilaisten hiutaleiden ja siementen ostamiselta, kun ne on (VIHDOIN!!!) laitettu samaan pakkaukseen. Nythän tämä homma on myös opiskelijabudjetti-ystävällistä! Hiutaleiden lisäksi voi käydä nappaamassa Lidlistä halvalla pähkinäsekoituspussin ja mysliainekset on valmiina. Iloisena hurautin kaupasta kotiin ja pistin suoraa päätä uunin lämpeämään. Ainekset vaan sekaisin ja uuniin!

IMG_8045

Itse tein tällä kertaa myslini seuraavanlaisilla mittasuhteilla:

6dl Fazerin sadonkorjuupuuro -hiutaleita
2,5 dl pilkottuja pähkinöitä ja manteleita (esim. 1kpl Lidl:n pähkinämix pussi)
reilusti kanelia (en mitannut, laitoin oman maun mukaan)
kardemummaa
0,5 dl öljyä (oliiviöljy tai kookosöljy lienee paras vaihtoehto)
hunajaa oman maun mukaan

Ensiksi uuni lämpeämään 175°c. Sen jälkeen pilkoin pähkinät haluamani kokoisiksi paloiksi ja sekotin ne kulhossa hiutaleiden ja siementen kanssa. Sitten sekaan vielä öljy, hunaja ja mausteet. Mysli uuniin n.15-20 minuutiksi. Paistoaika vähän vaihtelee, mutta kannattaa ensin tsekata mysli vartin paistumisen jälkeen ja antaa mahdollisesti vielä olla n. 5-10min lisää.

IMG_8053

Ja siis hei, vaikka olisit kuinka poropeukalo keittiössä, tämän myslin valmistaminen onnistuu ihan varmasti. Pilkot pähkinät, heität ne siementen ja kaurahiutaleiden kanssa samaan syssyyn, lorautat sekaan vähän öljyä, maustat oman mielesi mukaan ja isket uuniin. Tadaa, parinkymmenen minuutin kuluttua mysli on valmista! Tsemppiä kokkailuihin:)

-Laura