IMG_6973

Voi pojat! Siitä on aikaa, kun mä olen viimeksi syönyt leipää aamupalaksi. Saatika sitten ostanut sitä kotiin.

Jätin jossakin vaiheessa leivän syönnin lähes kokonaan ja leipä oli enemmänkin sellainen spessujuttu, mitä harrastin vaan, jos olin ulkona syömässä tai vierailla käymässä. Lähinnä siksi, ettei kaupasta oikein löydy sellaisia leipiä, mitkä sisältäisivät niitä viljoja, mitä tykkään suosia. Siksi olenkin tehnyt leipäni itse.

IMG_6965

Mutta nyt, tämän kevään aikana, leipä on löytänyt takaisin lautaselleni. Aina silloin tällöin.

Ja siihen on ainoastaan yksi syy: nuo kuvissakin näkyvät Lidlin paistopisteen kauraleivät, jotka ovat sataprosenttisesti kauraa. Ainiin, siis, luomukauraa.

Jep, ne tosiaan ovat kunnon kamaa. Ei mitään vehnäjauhoista puoliksi tehtyjä ”kauraleipiä” tai sen sellaisia, vaan ehtaa, aitoa tavaraa.

Ja nyt nuo kaurapalat ovat yhtä suurinta herkkuani. En vieläkään mussuta leipää päivittäin, mutta sitä kyllä saattaa löytyä kaapistani aina silloin tällöin. Edelleen sellaisena pienenä arjen spessujuttuna.

IMG_6982

Kun sitten noita kauraleipiä ostan, on minulla ehdottomasti kaksi lempitapaa syödä ne. Joko avocadon, paistetun kananmunan ja kurkkuviipaleiden kera mausteena ripaus suolaa ja yrttimaustetta, tai maapähkinä-/cashew voin, banaanin ja mansikoiden kera mausteena ripaus suolaa ja hyppysellinen kanelia.

Oi kyllä.

Parasta tietenkin on, kun on kumpaakin edellämainituista yhdistelmistä lautasella. Ja kyljessä kuppi kahvia, tottakai.

IMG_6530

Minkälaisia herkkuleipäreseptejä teillä on? Pääsevätkö mun aamiaisleivät testiin?
Ihanaa uutta viikkoa muruset, mulla alkoi tänään virallisesti LOMA!
-Laura