Herkulliset aamiaisleivät

Voi pojat! Siitä on aikaa, kun mä olen viimeksi syönyt leipää aamupalaksi. Saatika sitten ostanut sitä kotiin.
Jätin jossakin vaiheessa leivän syönnin lähes kokonaan ja leipä oli enemmänkin sellainen spessujuttu, mitä harrastin vaan, jos olin ulkona syömässä tai vierailla käymässä. Lähinnä siksi, ettei kaupasta oikein löydy sellaisia leipiä, mitkä sisältäisivät niitä viljoja, mitä tykkään suosia. Siksi olenkin tehnyt leipäni itse.
Mutta nyt, tämän kevään aikana, leipä on löytänyt takaisin lautaselleni. Aina silloin tällöin.
Ja siihen on ainoastaan yksi syy: nuo kuvissakin näkyvät Lidlin paistopisteen kauraleivät, jotka ovat sataprosenttisesti kauraa. Ainiin, siis, luomukauraa.
Jep, ne tosiaan ovat kunnon kamaa. Ei mitään vehnäjauhoista puoliksi tehtyjä ”kauraleipiä” tai sen sellaisia, vaan ehtaa, aitoa tavaraa.
Ja nyt nuo kaurapalat ovat yhtä suurinta herkkuani. En vieläkään mussuta leipää päivittäin, mutta sitä kyllä saattaa löytyä kaapistani aina silloin tällöin. Edelleen sellaisena pienenä arjen spessujuttuna.
Kun sitten noita kauraleipiä ostan, on minulla ehdottomasti kaksi lempitapaa syödä ne. Joko avocadon, paistetun kananmunan ja kurkkuviipaleiden kera mausteena ripaus suolaa ja yrttimaustetta, tai maapähkinä-/cashew voin, banaanin ja mansikoiden kera mausteena ripaus suolaa ja hyppysellinen kanelia.
Oi kyllä.
Parasta tietenkin on, kun on kumpaakin edellämainituista yhdistelmistä lautasella. Ja kyljessä kuppi kahvia, tottakai.
Anonyymi
Itsekin syön leipää tosi harvoin nykyään ja sillon kun syön niin yleensä myös noita tai joskus 100% ruisleipää myös. Harmi vaan kun noi kaurapalat on usein loppu meiän Lidlistä :/ päälle laitan just noita samoja juttuja tai hummusta ja kasviksia 🙂
Laura
Näimpä – noi on ihan parhaita noi Lidlin leivät<3
Joo se on kyl harmi, et ne on usein loppu.. Ja nam hummus sopiiki hyvin kans!
Miffa
Eikä näyttää niin hyvältä noi molemmat versiot. Ite kanssa boikotoin leipää suht paljon, varsinkin kaikkia vehnämössöjä mut kaura tuntuu sopivan itelle ihan ok, ja menee aina hermo kun suurin osa kauraleivistä on just niitä 70% vehnää -tyyppisiä.. Tätä on siis pakko testata ja heheh, kävin heti eilis iltana Lidlissä kun sattu matkan varrelle, mut tyhjää täynnä oli leipälaari, ehk parempi onni joku toinen päivä (ja ennen klo 8 illalla… 😀 )
Laura
Noi on kyllä niin suurta herkkua!
Ja joo, siis varsinki illalla noi on usein loppu… Mut toivotaan, et sua onnistais ja niit ois ens kerralla siellä, ni pääset maistaa:) Ihan lempparileipiä nimittäin!
Milla
Ooo mun täytyy kyl kokeilla näitä! Mäkin oon vähentäny leivän syöntiä tosi paljon, VARSINKIN vaaleeta mössöleipää… Tosin riisikakkuka, näkkileipää ja välillä myös Taikaruis-paahtoleipää tulee syötyä, mutta näitä on pakko kokeilla. Ja nuo jutut vaikuttaa sopivan hyvin leivän päälle! :–D
http://olderthanyesterday.blogspot.fi
Jemina
Mitenkä sattukaan!! tein eilen melkeen samanlaiset leipäset noista lidlin kaurapaloista. Toiseen maapähkivävoita, banaanisiivuja, mansikoita ja kanelia ja toiseen avocadoa, graafilohta, kurkkua. Niin namia<3 itse kans en oikee leipää tykkää puputtaa vaikkakin joskus sitä tulee syötyä. Oon kans ite huomannu että kaura sopii viljoista mun vatsalle tosi hyvin ja varsinki leivissä, noista ei tuu yhtään turvonnu olo ainakaan mulle. Tykkään kyllä kans ruisleivästä, mutta pullamössövehnästä en oikeen välitä, vaikkakin sitäkin jossain hienommissa tilaisuuksissa tulee vähän syötyä mutta arkena ei. Toinen suosikki on kans banskuleipä turkkilaisella jogurtilla tai cashewkermalla. Päälle voi koristella marjoilla, hillolla, hunajalla hedelmillä… ja lista vaan jatkuu, niin paljon eri vaihtoehtoja, ja niin täydellistä<3 🙂
http://woundedlaughh.blogspot.fi/