En tainnutkaan viime keväänä edes mainita siitä, kun ystäväni Sara ja Elli päättivät pistää hynttyyt yhteen ja aloittaa pyörittämään omaa brunssiaan Helsingin silloisessa uutuuskahvilassa Ruplassa. Olin itse kyseisen brunssin lähes kanta-asiakas, sillä siellä tuli käytyä sekä syömässä, että hengailemassa tiskihuoneessa tyttöjen kanssa.

Saran ja Ellin brunssi kiri suuren suosion ihan super lyhyessä ajassa, sillä yhä useampi innostui joka sunnuntai testaamaan täysin vegaanisen ja gluteenittoman Helsingin uusimman brunssitulokkaan. Parin kiireisen brunssikuukauden jälkeen Ruplan brunssit tulivat kuitenkin päätökseen viime heinäkuussa, kun molemmat tytöt lähtivät kohti uusia haasteita. Yhtäkkiä sunnuntai ei ollutkaan enää brunssipäivä.

Onni onnettomuudessa, sillä niinkuin jo aikaisemmin kirjoitinkin, Sara laittoi hetki sitten oman kahvilan – café Halon – pystyyn Helsingin Ullanlinnaan. Luonnollisesti tytöillä oli suunnitelmissa lanseerata tuo samainen Saran ja Ellin brunssi myös café Haloon sen suuren Ruplassa saaneen suosion jälkeen – tällä kertaa vain hieman uudistuneena ja erilaisena. Ja niin brunssit lähtivätkin rullaamaan jo pian kahvilan avautumisen jälkeen viime joulukuun alussa.

Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled

Kävin lauantaina testaamassa tyttöjen uudistuneen brunssin. Olin lukenut menun jo moneen kertaan etukäteen, joten tiesin millaisia makuja odottaa – tarjolla tulisi olemaan erilaisia salaatteja, vihannespastaa, itsetehtyä leipää ja raakaherkkuja. Kaikki edelleen vegaanista ja luontaisesti gluteenitonta, tietty.

Kun saavuin paikalle, Halossa oli sille tavanomainen, ihanan rauhallinen ja leppoisa, meininki – musiikki soi taustalla ja tytöt toivottivat minut hymyillen tervetulleeksi astuessani sisään. Ruoat olivat nätisti rivissä lasisen vitriinin päällä, paikoille oli katettu valmiiksi lautaset, lasit ja vihersmoothiet ja kahvi höyrysi termospannussa. Täydellinen setuppi istua ikkunan ääreen rauhoittumaan herkullisen ruoan ääreen.

Ja se ruoka… Niin, no, voitte varmasti arvata – taivaallista! En tiedä kuvittelenko ruoan maistuvan aina tuplasti paremmalta, kun se on alusta asti itsetehtyä, mutta kyllä nämä pöperöt osuivat ja upposivat, tälläkin kertaa. Omat ehdottomat lempparini brunssipöydästä olivat porkkanapasta cashew -kermalla ja mehevä itse leivottu leipä. Myös minttusuklaaraakapallot olivat niin herkullisia, että saatoin napsia niitä ehkä hieman enemmän kuin olisi tarvinnut. Kun kylkeen hörppäsi vielä Johan&Nyströmin kahvia tilkalla mantelimaitoa, oli paketti viimeisen päälle täydellinen.

Lauantainen brunssi oli ehkä paras mahdollinen tapa juhlistaa ensimmäistä vapaata viikonloppua pitkään aikaan. Todennäköisesti alan tästedes vapaapäivinäni suurkuluttamaan Helsingin brunssitarjontaa, sen verran paljon rakastan tällaisia arjen luksushetkiä.

Kiitos tytöt.
Saran ja Ellin brunssi
café Halo, Jääkärinkatu 7, Helsinki
varaukset ja menu: http://saranjaellinbrunssi.fi
-Laura