Untitled

Olin jo ihan unohtanut jakaa reseptin näihin ihaniin banaani-suklaa palleroihin, jotka pyöräytin tuossa pari viikkoa sitten herkkuhimoissani kahvin kylkiäiseksi. Rehellisesti sanottuna en tarkkaan muista ainesten määriä, sillä heittelin taikinan sekaan vähän kaikkea, mitä keittiönkaapeista sillä hetkellä käteen sattui. Lopputulos oli kuitenkin täydellinen tyydyttämään sen pienen makeanhimon, joten pakkohan näiden resepti on jakaa.

Taikina syntyi banaanista, kaakaojauheesta ja kaurahiutaleista, joiden lisäksi heitin sekaan ripauksen suolaa ja kaakaonibsejä. Pyöräyttelin massan pieniksi palloiksi ja jo viidessä minuutissa pellillä odotteli kymmenkunta näitä herkkupalleroita valmiina paistumaan. Täydellinen pieni herkku valmistaa sellaisinakin päivinä, jolloin raakakakkujen tai muiden vaativampien leivosten tekeminen ei napostele. Nää sopii kivasti myös välipalaksi ja vie ainakin pahimman nälän pois.

Untitled

Helpot banaani-suklaa pallerot

2 kypsää banaania
2,5 dl kaurahiutaleita
2 rkl (raaka)kaakaojauhetta
ripaus suolaa
loraus hunajaa

(2 rkl kaakaonibsejä)

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Muussa banaanit ja sekoita ne loppujen ainesten kanssa kulhossa tasaiseksi massaksi. Pyörittele massasta palloja leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista n.10-15 minuuttia.

Untitled

Tästä tulikin mieleen, että täytyypä tehdä joku päivä tässä taas jonkinlaisia palleroita – ne kun ovat niin helppoja ja hyviä sekä välipaloja, että herkkuja. Seuraavaksi voisin kokeilla jouluisia raakapalleroita… mmm.

-Laura