Kello on kaksi päivällä ja meidän kotona on melkein pilkkopimeää. Ulkona käy aivan sairaalloinen viima (joka meinasi muuten viedä mut mennessään, kun olin matkalla koulusta kotiin), ja fiilis on niin maanantaimainen kun olla ja voi. Päätimpä siis pyhittää tämän myrskyisen iltapäivän lempipuuhilleni: leipomiselle, herkuttelulle ja kahvin juonnille. Pyöräytin tuossa hetki sitten banaanileivän, joka jäähtyy paraikaa keittiön pöydällä. Pian laitan kahvin tippumaan, voitelen palan banskuleipää maapähkinävoilla ja asetun sohvannurkkaan nautiskelemaan.

Untitled

Mikä se onkaan näissä iltapäivissä kun vaan väsyttää ja tekee mieli maata x-asennossa koko loppupäivän? Itse ainakin oon aina koulun jälkeen ihan puhki, vaikka takana olisikin ihan normaali, helppo päivä. Tuntuu, että energiaa on eniten silloin keskipäivällä ja sitten seuraavan kerran mahdollisesti alkuillasta, mutta noiden kahden välinen aika menee ainakin allekirjoittaneella ihan koomaillessa. Nykyään on enemmänkin sääntö kun poikkeus, että nukun pienet tirsat koulusta tullessani, jotta pysyn hereillä iltaan saakka. Ennen naureskelin kun kaverit kertoivat ottavansa päikkäreitä, enkä jotenkin ymmärtänyt niiden ideaa. Ajattelin, etten sitten saa illalla unta ollenkaan, mutta pah! Tällä hetkellä menen päikkäreistä huolimatta ihan innoissani jo kymmenen aikaan nukkumaan, eikä unenpuutteesta ole tietoakaan.

Untitled

Kai tämä on sitten sitä kaamosmasennusta kun vaan väsyttää ja on ankea olo melkein koko ajan. Tai siis, älkää käsittäkö väärin, oon mä ihan oma iloinen itseni edelleen, mutta yleisesti fiilis on jotenkin tosi lattea. En ole edes ehtinyt innostua vielä joulustakaan kunnolla ja kohta se on jo täällä! Onneksi en varmaan oo ainoa, jota tää ikuinen harmaus, pimeys ja tihkusadesää pistää harmittamaan, enhän?
Jotta ei nyt kuitenkaan jäätäis huonoihin fiiliksiin, laitan ihanan banaanileivän reseptin teille jakoon. Tehkää tätä, nauttikaa siitä maapähkinävoin tai nutellan kanssa, keittäkää kuppi kahvia ja ajatelkaa jotain ihania asioita – sitten tää päivä ei ehkä tunnu enää niin tavalliselta maanantailta.

UntitledBanaanileipä

3 todella kypsää banaania
4 dl kaurajauhoja
1/2 dl mantelijauhoja (voi jättää pois ja korvata kaurajauhoilla, tai käyttää mantelijauhon sijaan esimerkiksi vanilijan makuista proteiinijauhetta)
2 rkl kookos- tai oliiviöljyä
1 dl soija-, manteli- tai kauramaitoa
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 1/2 tl kanelia
1 tl kardemummaa
halutessaan vielä lisäksi loraus hunajaa

1. Laita uuni kuumenemaan 175°C.
2. Muussaa banaanit haarukalla ja sekoita ne loppujen märkien aineiden kanssa.
3. Sekoita kuivat aineet erikseen, ja lisää märkien joukkoon.
4. Sekoita tasaiseksi taikinaksi, tarkista maku ja lisää mausteita halutessasi. Kaada leipävuokaan ja paista n.30-40 min.

Säilytä banskuleipää jääkaapissa! Säilyy siellä sellasen 5 päivää.

Nyt kaikki vaan banskuleivän tekoon, jotta unohtuu toi kamala ulkona jylläävä myrskysää! Hyvää uuden viikon alkua, enää 9 päivää jouluun, WHAT?!
-Laura