Tyhjä olo. Matkalaukku on auki lattialla, enkä haluaisi purkaa sitä, koska se tarkoittaa arkeen palaamista. Väsymys iskee jo kello kaksi iltapäivällä ja en jaksa taistella sitä, joten painun sänkyyn. Nukun puolitoista tuntia ja herään aivan totaalisen uupuneena. Ei jaksa. Pysyttelen kuitenkin hereillä ja haukkaan välipalaa. Lasi vettä ja riisikakku maapähkinävoilla ja banaanilla, empä ole pitkään aikaan saanut tätä herkkua. Nään rakkaan pitkästä aikaa ja halataan pitkään. Piristyn hetkeksi. Kerron kaikista ihanista asioista mitä tapahtui lomalla ja muistelen matkaa hymyssä suin. Sitten katson ikkunasta ulos ja muistan missä olen. Harmaata ja kylmää. En tunne sitä levollista oloa, kun palaa pitkältä reissulta kotiin. Haluan vain pois täältä, vaikka samalla inhottaa ajatus siitä, ettei kotona oleminen huvita.

image

Mietin, mihin voisin mennä. Salille? Kavereita tapaamaan? Lenkille? Ulos syömään? Mikään ei huvita. Haluan peiton alle ja uneen. Haluan uneksia turkoosista vedestä, vihreistä kukkuloista ja palmupuista. Haluan tuntea auringonpaisteen kasvoilla ja nauttia siitä, kuinka se lämmittää. Siitä, kuinka se antaa energiaa. Haluan lenkkeillä rantaa pitkin palmujen lomassa ja hymyillä vastaantuleville ihmisille. Haluan kiivetä korkealle vuorelle ja ihastella sen alle aukeavaa kaupunkia.
Mun täytyy tehdä nyt jotain. Joku muutos. Tarvitsen jotain uutta. Avaan puhelimen muistion ja alan kirjoittamaan ideoita ylös. Innostun ja kirjoitan enemmän. Ehkä tästä kehkeytyy jotain. Jotain, mikä pitää mut motivoituneena kesään asti. Sitten pääsen taas tuntemaan auringon lämmön iholla.
Innostun yhdestä ideasta ja alan suunnittelemaan sitä. Päätän, että teen asian eteen töitä joka päivä. Mä haluan tätä. Kyllä, tätä mä haluan. Haluan onnistua ja tuntea sen riemun. Haluan tehdä asioita, joihin mulla on intohimoa ja joita rakastan. Ehkä tämä voisi olla sitä.

image

Laitan joogavideon pyörimään ja teen sen mukana venytyksiä ja liikkeitä tunnin verran. Nyt on hyvä olo. Rauhoittunut ja rento. Juon lasin kylmää vettä ja teen iltapalaa. Vihanneksia ja kaksi paistettua kananmunaa. Huomenna en aio stressata koulusta, vaan jään lepäämään väsymystäni pois. Nukahdan heti pään painuttua tyynyyn. Uni tuntuu hyvältä.

-Laura