Mä en oo pahemmin ollut kotitreenien ystävä. Jotenkin kotona hikoilu ja liikkuminen tilanpuutteen takia on tuntunut aina tietyllä tavalla ahdistavalta ja epämiellyttävältä. Oonkin siis melkein koko treenihistoriani ajan käynyt vaan ahkerasti salilla, vaikka en edes tarvitsisi treeniin mitään kummempia välineitä.
Tänään mun oli tarkoitus suunnata suoraan töistä lyhyen aamuvuoron jälkeen salille, ja raahasinkin treenikassin pyyhkeineen mukaan. Kuitenkin töistä lähtiessä teki vain mieli mennä kotiin ja saada päivän treenit nopsasti tehtyä. Teki pitkästä aikaa mieli tehdä kunnon HIIT -treeni oman kehon painolla ja päätin antaa kotona treenaamiselle uuden mahdollisuuden. Ei se nyt niin paha voi olla?


image

Olen jo jonkun aikaa silmäillyt youtubesta Blogilateksen treenivideoita ja aina silloin tällöin tehnytkin sieltä vatsatreenejä. Tällä kertaa valkkasin videoiden joukosta pari tehokasta HIIT -treeniä, burpee -haasteen ja yhden kevyemmän rutiinin lämmittelyyn. Vedin ensin lämmittelyn ja sen jälkeen molemmat HIIT -videot kaksi kertaa läpi. Loppuun vielä burpee -haaste ja parit venyttelyt ja se oli siinä! Yhteensä 45 minuuttia tuli huhkittua sykkeet korkealla. Palautteluksi imuroin koko kämpän, koska siinä treenatessa huomasin lattialla erinäisiä roskia ja pölypalleroita… Tässä siis ainakin yksi kotona treenaamisen hyvä puoli, kun tulee pakonomainen tarve siivota sen jälkeen:D

image

Tämän päivän treeni sai minut kyllä antamaan kotona treenaamiselle ihan uuden mahdollisuuden. Jopa mun pienessä 25 neliön yksiössä mahtui hyppimään ja pomppimaan ihan mainiosti (sori alakerran naapurit), kun raivasi treenille vähän lisätilaa! Ja sen kyllä sanon, että jotta saisi rankan treenin aikaiseksi, ei todellakaan tarvita aina isoja painoja tai punttisalia. On paljon tehokkaita oman kehon painolla tehtäviä liikkeitä, joilla saa sykkeet nousemaan ja hien virtaamaan ihan yhtä lailla kuin salillakin painoja nostellessa. Kokeilkaa näitä treenejä tai muita vastaavia kotitreenejä ja voin luvata, että kotona treenaaminenkin alkaa maistumaan (jos se ei siis ole aikaisemmin maistunut). Vaikka tulen jatkossa varmasti käymään suurimman osan ajasta salilla treenaamassa, on kiva aina välillä vetää vähän lyhyempiä ja intensiivisempia treenejä kotona.

image

Millaisia kokemuksia teillä kotitreeneistä? Onko teillä niistä esim. jotain lempparia tai jotain tiettyä treeniä, mitä vedätte aina silloin tällöin? Treenaako joku ihan säännöllisesti kotona? Mielipiteitä, kokemuksia ja vinkkejä aiheesta otetaan mielellään vastaan kommenttiboksin puolella! Fire away!

Loppuun vielä videot, mitä tein tänään:
Kotitreenin täyteisiä päiviä! Kertokaahan, jos kokeilitte näitä treenivideoita:) Kuulemisiin!
-Laura