Untitled
Untitled
Untitled


Nysse sit alko! Hyvin nukutun yön jälkeen istutaan Liisan kanssa ruokapöydän ääressä vihermehut ja sitruuna-inkivääri shotit mahassa, valmiina meidän viiden päivän mehupaastoon. Päätettiin tosiaan tehdä paasto yhdessä, jotta saadaan toisistamme samalla vertaistukea – molemmille kun tää on ihan ihka ensimmäinen paasto ikinä. Niimpä haettiin eilen kaupasta mehustusainekset, poikettiin mun kämpän kautta hakemaan mulle vähän vaatteita ja muita tykötarpeita, ja tultiin sitten tänne Liisalle majailemaan alkuviikoksi. Ajateltiin, että on helpompi toteuttaa paasto yhdessä saman katon alla, niin voidaan lingota mehut aina yhdessä ja jakaa vähän ”ruokakustannuksia”.

Tänään olisi tarkoitus lähteä nyt piakoin pitkälle kävelylenkille tuonne raikkaaseen ulkoilmaan, levätä ja katsella telkkaria, juoda mehuja (hehheh) ja suunnata illalla vielä joogaan rauhoittumaan. Hassua, että tuleville päiville ei ole oikein mitään suunnitelmia, kun treenit ja muut menot jäävät pois. Mun sisäinen reippailija yrittää koko ajan nostaa päätään ja kehottaa suunnittelemaan kaikkea ohjelmaa ensi viikoksi, mutta en aio antaa sille huomiota. Nyt on aika vaan nukkua, levätä ja rentoutua. Sitä nimittäin kaipaan ja tarvitsen.

Untitled

Tämän aamun mehuun tuli:
1 kurkku
1 omena
lehtikaalia
inkivääriä
selleriä
pinaattia
1 sitruuna
sitruunamelissan lehtiä

Tästä se siis alkaa – saa nähdä miten selvitään! Seuraavat viisi päivää eletään mehuilla ja kevyemmällä ruualla. Saattaa olla, että mehustetaan vaan pari päivää ja vedetään loppuviikko esim. smoothieita ja sosekeittoja. Jokatapauksessa tarkoituksena keventää ruokavaliota nyt hetkeksi, lisätä tuorepuristettujen mehujen määrää ruokavaliossa ja antaa keholle mahdollisuus puhdistua. 

-Laura