Yks päivä tuossa reilu kuukausi sitten sain kuulla, että eräs mun rakkaista ystävistä meinaa avata oman kahvilan Helsinkiin. Aluksi uutinen tuntui surrealistiselta, eikä meinannut konkretisoitua minulle millään, vaikka en yhtään epäillytkään, etteikö se voisi olla totta. Tuntui vaan niin hassulta, että mun ystävällä olisi pian oma yritys – oma kahvila – josta oltiin vasta hetki sitten porukalla haaveiltu ”sitten joskus isompana perustavamme”.

Kuitenkin pari viikkoa sitten, kun kuvia kahvilan liiketilasta alkoi tulvia niin instagramiin ja snapchattiinkin, aloin pikkuhiljaa tajuamaan, että hitto vie, tyyppi on ihan oikeasti avaamassa omaa kahvilaansa. Mun ystävästä oli tulossa yrittäjä. Mun ystävästä, joka on vasta 18-vuotias.

Untitled
Untitled
Untitled
Untitled
Untitled

Eilen café Halo oli ensimmäistä päivää auki. Siellä se Sara jauhoi kenialaista kahvia, hymyili taukoamatta ja antoi pitkiä, lämpimiä halauksia. Just niin kuin olin kuvitellutkin. Paikka hehkuu – nimensämukaisesti – valoa ja hyviä viboja. Taustalla soi Ed Sheeran ja vitriini notkuu mitä upeimmista, ihanan Tiian rakkaudella valmistamista, raakaherkuista. Jos lounasaikaan sattuu liikkumaan Halon huudeilla, on tarjolla myös joka päivä vaihtuva kasvislounas ja tulevaisuudessa lauantaisin brunssi. Kahvilan kanssa samassa tilassa toimii myös Urban Story -niminen luksus desing kauppa, jonka ansiosta tila on täynnä silmää miellyttäviä vaatteita, esineitä ja sisustuselementtejä.

Untitled


Kaikenkaikkiaan siis todellinen zen zone. Sinne voin mennä niin kahvittelemaan hyvän ystävän kanssa, tekemään blogi- tai kouluhommia, heittämään läppää Saran kanssa tai rauhoittumaan yksin kahvikupin äärelle.
Ihanaa, että Halo on nyt auki. Ja Sara, rakas. Oot upea ja niin inspiroiva. Jatka säteilyä.
cafè Halo
Jääkärinkatu 7, Helsinki
-Laura