Itsetehty brunssi nautittuna hyvän ystävän seurassa rauhallisena sunnuntaiaamuna on ehkä yksi mun lempiasioista tässä maailmassa. Päätettiin Katan kanssa järkätä itsenäisyyspäivän kunniaksi (tai no, oikeastaan siksi, ettei meillä kummallakaan ollut sen kummempia suunnitelmia tuolle päivälle) pienimuotoinen ja raikas brunssi. Päädyttiin pienten pohdintojen jälkeen pitämään homma simppelinä ja kokkaamaan paria meidän lemppariherkkua. Pöydästä löytyi raikkaat smoothiet, siemennäkkileipää, guacamolea ja hummusta sekä jälkkäriksi vielä omena-kaurapaistosta kookoskermavaahdon kera.

Aamu ei olisi voinut alkaa paremmin, kun sai täyttää vatsansa näillä raikkailla ja ravitsevilla sapuskoilla, nauttia hyvän ystävän seurasta, juoda rauhassa kahvia ja rentoutua pitkän työntäyteisen viikonlopun jälkeen.

Untitled
Untitled
Untitled

Tässä tulisi vielä reseptit meidän brunssiherkkuihin, jotta jokunen teistäkin voi valmistaa moisia herkkuja hitaina aamuina nautittaviksi.

Siemennäkkärit

1pss Risentan siemennäkkileipä -jauhosekoitusta

Valmista näkkäri pussin ohjeen mukaan.

Untitled



Guacamole

2 kypsää ja pehmeää avocadoa
ripaus suolaa
ripaus pippuria
sitruunamehua
loraus kauramaitoa/vettä

Sekoita ainekset sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Voit myös muussata avocadot haarukalla ja sekoittaa sitten sekaan mausteet sekä lorauksen nestettä.

Paprikahummus


1 pkt (230g) kikherneitä

1 valkosipulinkynsi
loraus oliiviöljyä
ripaus suolaa
1-2tl (savu)paprikajauhetta
(loraus kauramaitoa)

Sekoita ainekset joko sauvasekoittimella tai blenderissä tasaiseksi tahnaksi.

Untitled

Vihersmoothie

1 pss (200g) pakastemangokuutioita
12 palaa pakastepinaattia
1 lime
puolikas ruukku tuoretta minttua
1 avocado
1 banaani
loraus kauramaitoa

Sekoita kaikki aineet sekaisin blenderissä. Jos haluat smoothiesta paksumpaa (lusikoitavaa), lisää nestettä vain vähän. Jos haluat enemmän juotavan version, lorauta nestettä reilusti joukkoon.

Untitled

Omena-kaurapaistos

3-4 omenaa

4-5 rkl kookosöljyä
3,5 dl kaurahiutaleita
2 rkl kookossokeria tai ruokosokeria
reilusti kanelia
ripaus suolaa
(kourallinen manteleita ja taateleita)


Tarjoiluun kookoskermavaahtoa (vaahdota jääkaappikylmän kookoskerman kova osa sähkövatkaimella vaahdoksi) tai jääkaappikylmää kookosmaitoa/-kermaa


Laita uuni kuumenemaan 200°C. Voitele uunivuoka (itse käytin kuvissa näkyvää pitkulaista, suorakulmion muotoista vuokaa) kookosöljyllä. Pilko omenat pieniksi lohkoiksi ja laita ne tasaisesti vuokaan. Sulata kookosöljyä miedolla lämmöllä kattilassa ja lisää joukkoon kookossokeri, kaneli ja suola, kun kookosöljy on sulanut. Lisää kattilaan vielä kaurahiutaleet ja sekoita ne tasaisesti öljyn ja mausteiden joukkoon. Kaada kaura-öljy seos omenoiden päälle vuokaan tasaisesti. Pilko halutessasi vielä manteleita ja taateleita ja ripottele ne omenoiden ja kauraseoksen päälle. Ripota päälle vielä kanelia ja hyppysellinen kookossokeria. Laita vuoka uuniin ja paista n. 15 minuuttia, tai kunnes omenat ovat pehmenneet ja kauraseos saanut kullanruskean pinnan.


Nauti kookoskermavaahdon tai jääkaapissa kovettuneen kookosmaidon kanssa.

Untitled

kuvat: Katarina
Nautinnollisia brunssihetkiä!
-Laura