Kookos on aina ollut vähän sellainen vedenjakaja. Joko sitä rakastaa, tai sitä ei voi sietää. Harvemmin tulee vastaan niitä, jotka sitä rakastavat, mutta kun sellainen tyyppi tulee kohdalle, meillä luultavasti synkkaa. Itse nimittäin rakastan kookosta. Sitä löytyy kotootani niin maitona,  lastuna, hiutaleena, öljynä, ihorasvana kuin suihkusaippuanakin. Jep, kookoshullu – i know.
Ja koska kookoshullu olen, olin enemmän kuin innoissani, kun näin Saran blogissa ohjeen kookosmaidosta valmistettuun suklaajäätelöön. Ensimmäiset ajatukset olivat 1) kaksi lempimakuani yhdessä 2) ja vielä jäätelön muodossa! 3) Voisiko parempaa toivoa? 4) Miksi en ole itse tajunnut tätä?

Niimpä eräänä viikonloppuna ystävän kanssa herkkuhimoissamme ehdotin, että laitettaisiin resepti testiin. Ainekset löytyivät jo valmiiksi kaapista, joten ei mennyt kauaa kunnes saimme jo nautiskella tästä syntisen herkullisesta jäätelöstä.

image

Valmistusprosessi oli todella helppo: kaikki ainekset vain sekaisin blenderissä, massa kulhoon ja pakkaseen jäätymään. Muuntelimme reseptiä ihan hivenen verran, lisäten pari ruokalusikallista enemmän raakakaakaojauhetta, muutaman taatelin ja vanilijajauhetta. Heittelimme blenderöidyn jäätelömassan sekaan vielä mulpereita ja kaakaonibsejä hauskoiksi sattumiksi, ennen sen laittamista pakastimeen tekeytymään. Sekoittelimme massaa noin vartin välein, ja lopulta kärsimätön odotus palkittiin, sillä lopputuloksena saimme paksua, pehmismäistä jäätelöä. Annokset koristeltiin vielä kookoslastuilla, tuoretaateleiden palasilla ja maapähkinävoinokareella. Kylkeen kuppi kahvia ja avot!

Tehtiin jädeä vielä seuraavalla viikolla uudestaan, ja sillä kertaa kokeiltiin suklaaversion lisäksi myös mustikkaversiota. Sekoitettiin kookosmaidon sekaan pakastemustikoita blenderissä, maustettiin raastetulla sitruunan kuorella ja lorauksella sitruunamehua ja laitettiin pakkaseen tekeytymään. Ohjetta voi – ja kannattaakin – soveltaa omien makumieltymysten mukaan! Voisin kuvitella, että mangosta ja vadelmasta saisi myös oikein herkullista jädeä – niitä täytyy siis kokeilla seuraavalla kerralla!

image

Ja hei, jos kuulut niihin kookosvihaajiin – haastan sinut silti kokeilemaan tätä! Uskallan nimittäin väittää, ettei tässä jäätelössä kookoksen maku puske läpi, vaan kookosmaidon rooli on enemmänki tuoda jätskiin kermaista koostumusta. En siis sulkisi tämän reseptin kokeilemista kokonaan pois, vaikka kookos ei muuten nappaisikaan. Ihania jädehetkiä!

-Laura