Untitled

Epävarmuus, riittämättömyyden ja arvottomuuden tunne, ne ovat pahinta myrkkyä omalle mielle. Ne ovat niin myrkyllisiä, että liikaa viljeltynä saastuttavat kaikki ne itsevarmuuden pienimmätkin rippeet, mitkä kytevät takaraivossa. Niin moni asia kun on loppupeleissä kiinni siitä, mitä korvien välissä tapahtuu, eikä niinkään siitä, mitä konkreettisesti osaa tai pystyy tekemään.

Uskoako itseensä vai pelätäkö jatkuvasti epäonnistuvansa?

Hypätäkö junan kyytiin vai jäädäkö asemalle siltä varalta, että matkalla on olemassa onnettomuuden vaara?

Untitled
Untitled

Mä olin ennen se tyyppi, joka ei olisi hypännyt junan matkaan. ”Matkalla kuitenkin sattuu jotain ja sitten en pääse päämääräni”. Jokainen päivä oli stressaamista, etukäteen suunnittelemista, aikatauluttamista ja sykkimistä. Kun sain ruksittua asioita tehtävälistaltani, pystyin taputtamaan itseäni olalle. ”Hyvä, sä suoriuduit”.


Mutta entä jos en suoriutuisi vaan olisin? En halua tehtävälistoja, en aikatauluja, en stressin hiventäkään. Haluan elämän. Elettävän elämän, joka tapahtuu just nyt eikä huomenna.

Miksi säilyttäisin perintöastiastoa kaapissa sen varalta, että viitsisin sitä ehkä joku päivä vieraita kestitessä käyttää? En ottaisi sitä esille jouluna, en syntymäpäivänä, en pääsiäisenä. Se odottaisi sitä yhtä päivää, joka ei kuitenkaan koskaan tulisi.

Untitled

kuvat: Ella

On tärkeää aina muistuttaa itseään siitä, että on turha takertua epävarmuuden tunteisiin. Niitä tulee, joskus jopa päivittäin, mutta niiden on vain antava mennä ohitse. Niitä on otettava takista kiinni, ravisteltava ja viskattava menemään. Niille on käännettävä pää ja oltava vähän ilkeä.

Viimepäivinä on ollut vähän sellainen olo, että njääh. ”Emmä kuitenkaan oo sitä ja tätä ja pitäiskö mun olla tuota”. Sitten sanoin itselleni, että nyt nainen, lopeta. Sä oot just tollanen kun oot ja rokkaat niin menemään.

Se, että antaa joko itsensä tai muiden aiheuttaa sellaisen olon, ettei riittäisi sellaisena kuin on, on este elämiselle. Siis sille oikealle elämiselle. Sille, että fiilistelee, havainnoi, rakastaa, kuuntelee ja on jokaisessa hetkessä. Menee virran mukana ja uskaltaa ottaa riskejä.

-Laura