Koska rakastan smoothieita ja niiden nauttiminen kuuluu lähes poikkeuksetta jokaiseen päivääni, ajattelin koota lemppari smoothiereseptini nyt yhteen samaan postaukseen. Aina silloin tällöin on tullutkin jaettua joitakin reseptejä ja vinkkejä smoothieita koskien (mm. täällätäällä ja täällä), mutta koska vanhat postaukset tuppaavat aina vähän hukkumaan uusien alle, ajattelin, että olisi kiva koota vielä sekä vanhoja että uusia smoothiereseptejä yhteen omaksi postauksekseen.

Untitled

Tässä tulisikin nyt sitten seitsemän ihanaa ja herkullista smoothiereseptiä, jotka eivät vaadi lähes ollenkaan mitään hedelmiä ja vihanneksia kummempia aineksia. Itse tykkään kuitenkin jonkun verran käyttää joitakin superfoodeja pienenä ”lisämausteena” smoothieissa, joten listasinkin jokaisen reseptin kylkeen pari ehdotusta, mitkä jauheet voisivat sopia kyseisen smoothien sekaan. Toki voit heittää joukkoon niitä juttuja, mitä itse olet tottunut smoothieisiisi laittamaan, mutta koska monet eivät omista kymmeniä eri superfoodjauhepusseja, listasin jokaisen smoothien kylkeen aina pari pientä extra juttua, mitä sopisivat mielestäni hyvin juuri kyseisen juoman joukkoon. Ohjeista tulee kaksi annosta, joten puolita ne, jos teet smoothieta vain itsellesi.

Laku smoothie (2:lle)

1 (pakastettu) banaani
1 päärynä
6 palaa pakastepinaattia / pari kourallista pinaattia tai pari lehtikaalin lehteä*
3 rkl lakritsinjuurijauhetta
puolikas avocado
ripaus suolaa
loraus maitoa (itse käytän kauramaitoa)

+ lisäksi:
2 rkl tocoa eli riisinlesejauhetta
1 tl maca jauhetta

*voit jättää pinaatin/lehtikaalin pois, jos haluat smoothiestasi hedelmäisemmän version tai et halua siitä ihmeellisen vihertävän ruskean väristä :’D

Untitled



Banaani-suklaa-maapähkinävoi smoothie (2:lle)

2 (pakastettua) banaania
2 rkl maapähkinävoita
2 rkl (raaka)kaakaojauhetta
ripaus suolaa
loraus maitoa

+ lisäksi:
2 tl maca -jauhetta
4 rkl vanilijan makuista proteiinijauhetta

Untitled



Marjasmoothie (2:lle)


2 dl pakastemansikoita
2 dl pakastemustaherukoita tai pakastemustikoita
1 (pakastettu) banaani
puolikas avocado
loraus maitoa

+ lisäksi:
2 rkl tocoa eli riisinlesejauhetta
4 rkl vanilijanmakuista proteiinijauhetta

Untitled



Vadelma-kookos smoothie (2:lle)

3 dl pakastevadelmia
1 (pakastettu) banaani
2 dl kookosmaitoa

+lisäksi:
1 tl vanilijajauhetta
2 rkl tocoa eli riisinlesejauhetta
1 tl kardemummaa

Untitled



Super vihreä smoothie (2:lle)

1 vihreä omena
1 banaani
puolikas kurkku
3 lehtisellerin vartta
kourallinen pinaattia / 4 palaa pakastepinaattia
2 lehtikaalin lehteä
2 cm pala inkivääriä
1 limen mehu
1 dl kylmää vettä

+lisäksi:
2 tl spirulinaa / chlorellaa / viherjauhetta
2 rkl tocoa eli riisinlesejauhetta

Untitled



Mango-vihersmoothie

Ohje täällä

Untitled



Porkkanakakku smoothie

Ohje täällä

Toivottavasti näistä vinkeistä on apua ja iloa teidän smoothiehetkiin! Mulle iso kulhollinen tai lasillinen herkullista smoothieta voi nimittäin tarkoittaa sitä päivän parasta hetkeä – varsinkin aamuisin on ihana rauhoittua hetkeksi herkullisen smoothien ääreen.

Ja aamuista puheenollen, jos viikon ilmainen nettivalmennus kiinnostaa, Lifted tarjoaa nyt sellaisen teemalla ”Täydellinen aamu”, jossa keskitytään luomaan jokaisesta aamusta täydellinen erilaisilla pienillä hyvinvointia tukevilla muutoksilla ja vinkeillä. Täydellinen aamu -valmennus sisältää niin treeni-, ruoka- kuin henkinen hyvinvointi -aiheista matskua, joten kyseessä on todella mielenkiintoinen ja hyvää fiilistä tukeva setti. Valmennukseen voi ilmoittautua jättämällä sähköpostiosoitteen tänne.

Mä osallistuin itse kyseiseen viikon kestävään valmennukseen jokunen kuukausi sitten ja jo silloin tiesin haluavani mukaan pitkäaikaisempaan valmennukseen, missä siis nyt oonkin sitten mukana. Kannattaa ehdottomasti ottaa tarjouksesta koppi ja ilmoittautua ainakin tuohon viikon ilmaiseen valmennukseen – siitä ei nimittäin varmasti oo haittaakaan!

Nyt mun täytyy pian rientää salille ensin ohjaamaan yksi kuntosaliohjelma mun ensimmäiselle harjoitusasiakkaalle (iiks!) ja sitten tekemään vielä oma treeni päivän päätteeksi. Rauhallista maanantai-iltaa!

-Laura