Tänä vuonna kevät on omistettu juoksemiselle enemmän kuin koskaan ennen. Siinä missä olen yleensä todella mukavuudenhaluinen lenkkeilijä ja juoksen lähinnä vain kuivilla ja suht. lämpimillä keleillä, on tänä vuonna tullut juostua niin räntäsateessa, kuin pakkasasteissakin. Ja totta puhuen, oon jopa nauttinut siitä!

Lenkkeilyyn tänä keväänä mua on innostanut Adidaksen juoksuryhmä, Adidas Runners, jonka voimin juostaan yhdessä joka keskiviikko. Nuo Adidaslenkit ovat olleet hyvää totuttelua juoksuun pitkän tauon jälkeen, ja niiden kautta oonkin tykästynyt lenkkeilyyn taas jotenkin ihan uudella tapaa. Ollaan tehty mäkitreenejä ja tasavauhtisia lenkkejä ja tässä kevään aikana tullaan tekemään vaihtelevasti kaikenlaisia eritehoisia lenkkejä.

Meidän Adidas -juoksuryhmän lenkit tulevat myös tässä kevään mittaan avautumaan kaikille niin, että kuka tahansa voi osallistua ja tulla juoksemaan meidän kanssa. Ja lupaan palata asiaan tarkemmin vielä myöhemmin, kun lenkit avautuvat, koska olisi ihana saada mahdollisimman moni teistäkin mukaan!

Adidaslenkkeilyn lisäksi ajatuksena olisi osallistua myöskin muutamaan juoksutapahtumaan: Naisten Kymppiin ja Midnight Runiin, sekä lenkkeillä omatoimisesti sen verran, mitä tekee mieli ja kerkiää. Juoksua siis tulee todellakin tehtyä ainakin tuplamäärä entiseen verrattuna.

Tänään haluan kuitenkin kertoa enemmän toisesta tämän kevään juoksuprojektistani, nimittäin tuosta edellämainitsemastani Naisten Kympistä. Osallistun nyt nimittäin ensimmäistä kertaa kyseiseen juoksutapahtumaan ja pääsen myöskin olemaan osana Naisten Kympin tapahtumapäivän ohjelmaa. Me palaveerattiin viime vuoden lopulla Naisten Kympin tiimin kanssa ja kehiteltiin vähän yhteistyökuvioita, joista saan nyt vihdoin huudella teillekin!

Homma menee niin, että kerään teistä ihanista lukijoista ja seuraajista kasaan 15 henkilön ryhmän, jotka pääsevät mun kanssa osallistumaan Naisten Kymppi -tapahtumaan toukokuussa. Ideana on, että vedetään kimpassa ainakin yksi lenkki tai yhteistreeni ennen tapahtumaa ja juostaan sitten Naisten Kymppi porukalla toukokuussa. Ryhmään toivoisin mukaan nuoria, suurin piirtein omanikäisiäni – parin kympin molemmin puolin olevia (n.16-30.v) – naisia.

Ilmoittautuaksesi mukaan juoksuryhmään ja sitä kautta toki myöskin itse tapahtumaan, laita mulle viestiä osoitteeseen laurarosilla@gmail.com ja kerro nimesi, paitakokosi, sähköpostisi ja syntymävuotesi ilmottautumisen yhteydessä. Ilmottautuminen ja osallistuminen ovat siis ihan ilmaisia ja 15 ensimmäistä pääsevät mukaan!

kuvat: Katarina Kirvesmäki  toppi & trikoot: Björn Borg (saatu)

En malta odottaa, että saadaan porukka kasaan ja päästään yhdessä juoksemaan!

Palataan juoksuasioiden pariin vielä myöhemmin,

-Laura