Olen aina ollut aamuihminen ja etenkin aamutreenaaja. Ei ole montaa muuta yhtä hyvää tapaa aloittaa päivä, kuin liikunta – oli se sitten crossfittia, salitreeniä tai vaikka joogaa. Mulla on ollut nyt viime syksystä tapana aloittaa jokaikinen maanantai treenillä, sillä tehokkaan treenin jälkeen viikko ei voi alkaa muuta kuin hyvin. Tuosta rutiinista on muodostunut lempparini ja tällä hetkellä en skippaa maanantaiaamun treenejä ikinä, jos se on minusta kiinni.

Siksi olinkin innoissani, kun sain kutsun Evoken aamutreeniin Lavli Livingroomiin. Aloitettiin aamu lempeällä kehonpainotreenillä, jossa käytiin koko kroppa läpi tehden aina neljä liikettä jokaiselle kropan osalle – alakropalle, keskivartalolle ja yläkropalle. Yhteensä siis 12 liikkeen jumppa! Tehtiin kaikki liikkeet kolmesti läpi ja vaikka treeni olikin suht. helppo, sai se kuitenkin pienen hien pintaan ja aineenvaihdunnan tehokkaasti käyntiin.

Ajattelin jakaa tuon maanantaisen treenin, jotta halukkaat voivat testata sen läpi vaikka kotona. Treeni soveltuu erityisesti aamuun, jos et ole tottunut vetämään silloin kovia treenejä, vaan kaipaat enemmänkin herättelevää jumppaa. Jos taas treenistä haluaa hieman haastavamman, voi tehdä sen joko suuremmalla toistomäärällä tai lyhyemmillä tauoilla. Jos haluat kurkata treenin liikkeet kuvina, klikkaa tästä Martinan postaukseen – sieltä löytyy selkeät ohjekuvat jokaisesta liikkeestä.

treenivaatteet: Yvette

Koko kropan kehonpainotreeni

12 toistoa (per puoli, jos liikkeessä tehdään yksi puoli kerrallaan)
3 kierrosta
1-2 min lepo kierrosten välissä

Alakroppa:

Askelkyykky taakse ristiin

Askelkyykky eteen + kurotus nilkkaan

Varpaille nousu leveässä kyykyssä

Kyykky kahdella joustolla

Keskivartalo:

Kylkirutistus + kurotus nilkkoihin

1 jalan linkkuveitsi TAI tavallinen linkkuveitsi

Timanttivatsat (jalat sammakkoasennossa)

Russian twist

Yläkroppa:

Ojentajapunnerrus

Skorpioni

Superman

Superman keinuen

Treenin jälkeiset eväät olivat kyllä taas kerran kohdillaan: Evoken patukoita ja mehuja, Rootsin vegaaninen aamupala ja mikä tärkeintä: kahvia kauramaidolla<3 Kiitos vielä ihanasta ja energisestä aamusta Evoke & Yvette ja Lavli Livingroom. Ja hei, kerrohan mulle, jos testaat treeniä!

Ihanaa torstaita!

Laura