Torstai-iltapäivän spontaanin leipomishetken lopputuloksena syntyi tämä superherkullinen, helppo ja nopea kerrosmousse. Ystävä tuli kylään, selailtiin hetki reseptikirjoja ja yks kaks idea tuli mieleen kuin salama taivaalta – niinkuin yleensä resepti-ideat tuppaavat ainakin meikäläisellä tulemaan. Ei muuta kun kauppaan, paketti taateleita ja purkki kookosmaitoa messiin ja leipomaan.

Ja nam mä vaan sanon! Niin hyvää, yksinkertaista ja helppoa ja todellakin herkkuhimot tyydyttävää. Taidan tehdä tätä itselleni tänään perjantai-illan herkuksi, sillä aineksia jäi vielä pieni määrä jääkaappiin odottelemaan…

Viikonlopun kunniaksi laitetaan siis resepti jakoon. Tässä olkaa hyvät!

Vegaaninen kerrosmousse

Vaalea kerros

puolikas purkki kookosmaitoa tai -kermaa (käytä vain paksu osa, ellei kerma/maito ole valmiiksi tasaisen paksua)
4 tuoretaatelia
1 banaani
1 rkl (maa)pähkinävoita
1-2 tl kardemummaa
1-2 tl kanelia
1-2 tl bourbon vanilijajauhetta tai muutama tippa vanilijauutetta
(halutessasi noin 2rkl dl vanilijaheraa – silloin resepti ei ole vegaaninen)

Suklaakerros

puolikas purkki kookosmaitoa tai -kermaa (käytä vain paksu osa, ellei kerma/maito ole valmiiksi tasaisen paksua)
4 tuoretaatelia
puolikas avocado
1 rkl (raaka)kaakaojauhetta
1-2 tl kanelia

1-2 tl bourbon vanilijajauhetta
(halutessasi 2rkl vanilijaheraa – silloin resepti ei ole vegaaninen)

Poista taateleista kivet ja sekoita sitten kaikki vaalean kerroksen ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella sekaisin. Laita hetkeksi sivuun jääkaappiin (tai pakkaseen jos haluat moussesta hieman kylmempää ja “jämäkämpää”).

Sekoita sitten kaikki suklaakerroksen ainekset sekaisin tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Kerrosta mousse laseihin tai kulhoihin ja koristele esim. kaakaonibseillä, rouhitulla tummalla suklaalla, kookoslastuilla tai siemenillä.

Superkivaa perjantaita muruset!

-Laura