img_2887

Näiden punajuuripihvien reseptiä kyseltiinkin jo kovasti, kun kuvasin Snapchattiin reilu viikko sitten näiden tekoprosessia.

Kaikenlaiset herkulliset vihannekset, kuten punajuuret, kesäkurpitsat, myskikurpitsat ja pensaspavut ovat nyt kaudessa, joten ne ovat sekä parhaimmillaan että halvimmillaan tähän aikaa vuodesta. Innostuinkin eräällä kauppareissulla nappaamaan mukaani ison kasan punajuuria, joista myöhemmin keksin tehdä näitä herkullisia pihvejä.

img_2876

Keitin punajuuret, miksasin ne tehosekoittimessa fetan kanssa (josta tuli muuten aivan taivaallisen makuista tahnaa, jota voisi todellakin nauttia ihan vaan sellaisenaan!), sekoitin joukkoon vähän kaurajauhoja ja mausteita, muotoilin pellille pihveksi ja paistoin parinkymmenenminuutin ajan uunissa kiertoilmalla.

Lopputulos: tähänasti parhaat maistamani päältä hieman rapeat ja sisältä mehevät punajuuri-feta pihvit.

Keitin pihvien kylkeen pensaspapuja, pilkoin kurkkua ja paistoin pannulla lehtikaalia. Maustoin annoksen suolalla ja yrttimausteella ja istahdin sohvalle nautiskelemaan.

img_2880

Punajuuri-feta pihvit

5 punajuurta

puolikas paketti fetaa

2-3dl kaura- tai tattarijauhoja

loraus oliivi- tai kookosöljyä

ripaus suolaa

yrttimaustetta tai tuoretta timjamia

 

Pese punajuuret ja leikkaa niistä kannat irti. Pilko ne haluamasi kokoisiksi lohkoiksi tai viipaleiksi ja keitä pehmeiksi (noin 20min). Laita uuni lämpeämään 200°C kiertoilmalle tai 225°C tasalämmölle. Kun punajuuret ovat kypsiä, valuta vesi kattilasta, laita punajuuret tehosekoittimeen, lisää joukkoon feta ja öljy ja sekoita tasaiseksi massaksi. Laita valmis punajuuri-feta tahna kulhoon, lisää joukkoon jauhot ja mausteet ja sekoita.

Muotoile taikinasta pihvejä leivinpaperilla vuoratulle pellille ja laita paistumaan noin 20-30 minuutiksi.

Nauti salaatin, riisin tai pastan kanssa ja tee halutessasi pihvien kylkeen vielä jokin ihana kastike (pesto, kermaviilikastike, hummus tms…).

img_2890

Ihanaa uutta viikkoa!

Kertokaa, jos testasitte reseptiä!

Haleja,

-Laura