Päivä, joka alkaa suklaahippulätyillä, ei voi alkaa huonosti. Tai ainakin sellaisessa aamussa on kaikki mahdolliset ainekset hyvään päivään. Etenkin, jos lettujen kanssa nauttii myös kupin tai kaksi kahvia, koska kahvi.

img_9666Meidän taloudessa näistä suklaahippulätyistä on tullut sitä kuuluisaa arjen luksusta. Helpot (tosin hieman aikaa vievät), herkulliset ja ennen kaikkea terveelliset letut ovat meidän molempien yhtiä lemppari aamiasruokia, ja sitä myöten näistä suklaahippuletuista onkin hyvää vauhtia tulossa jo osa ihan perusarkea. Parasta letuissa on ehdottomasti myös se, että niiden maku muuttuu täysin lisukkeita vaihtelemalla. Joskus syödään letut marjojen kanssa, joskus tehdään itse vaikka suklaakastiketta ja toisinaan tykätään pitää homma simppelinä ja lorauttaa päälle siirappia tai vaikkapa hunajaa.

img_9656Siirapista puheen ollen, tuo Ginger Peoplen inkiväärisiirappi oli minulle täysin uusi tuttavuus – ja aika ihana sellainen. Olen tunnetusti inkiväärihullu (napostelen kuivattuja ja sokeroimattomia inkivääripaloja kuin karkkia ja vedän sushi-inkivääriä aina kaksin käsin), ja tämä siirappi oli sekä ihanan makeaa, mutta myös vähän kirpeää tai “tulista”, jos niin voisi sanoa. Inkivääri maistui juuri sopivasti, muttei liikaa ja siirappi sopi tosi hyvin juurikin lettujen päälle. Sain myös vinkin, että siirappi sopisi erityisen hyvin riisipuuron kanssa ja se onkin seuraavaksi kokeilulistalla – voin jo kuvitella, kuinka hyvältä se varmasti maistuu.

Mutta, syy miksi mä tulin kertomaan näistä herkullisista letuista ja inkiväärisiirapista oli, että jakaisin reseptin näihin jo mainittuihin suklaahippulättyihin. Olkaatten siis hyvät.

img_9692Suklaahippulätyt
(2:lle)

2 banaania
2 kananmunaa + 1 kananmunan valkuainen (jos teet vain yhden annoksen, laita 2 kananmunaa)
0,5dl mantelijauhoa
0,5 dl kaurajauhoa tai tattarijauhoa
0,5dl vanilijanmakuista proteiinijauhetta
loraus oliiviöljyä tai sulaa kookosöljyä
ripaus suolaa
loraus hunajaa tai 1rkl kookossokeria
loraus kaura- tai mantelimaitoa

rouhittua raakasuklaata tai 70% tummaa suklaata 

Sekoita kaikki ainekset, paitsi suklaa tehosekoittimessa/blenderissä. Pilko suklaa pieniksi paloiksi ja lisää suklaapalat taikinan sekaan ennen paistamista. Kuumenna pannu ja laita hella keskilämmölle (näin letut eivät pala vaan paistuvat tasaisesti).

Nauti letut mielestesi lisukkeiden kera. Omia lemppareitani ovat sim. banaanisiivut, maapähkinävoi, (inkivääri)siirappi, kookoslastut tai -hiutaleet, kookoskerma, mustikat, tuoreet mansikat&vadelmat ja omenasose.

img_9669img_9694

Herkullisia lettuhetkiä!

-Laura