Oi, niitä arjen pieniä, suuria iloja.

Yksi niistä on kaksi purkillista omatekemää mysliä odottamassa sinua keittiön kaapissa joka aamu, kun heräät.

img_9275

Kun sitten tepastelet kello seitsemältä keittiöön ja napsautat kahvin keittimen päälle, ei aamupalan tekemiseen mene viittä minuuttia kauempaa, kun kaadat vain mysliä suoraan purkista kulhoon jugurtin päälle. Sitten pilkot annokseen vielä vähän banaania ja otat pakkasesta isovanhempien keräämiä puolukoita, sekä laitat päälle vielä suuren lusikallisen maapähkinävoita. Ja yhtäkkiä aamiainen on valmis ja kahvikin on sillä aikaa keittynyt!

img_9266

Mä olen jakanut aikaisemminkin tämän kyseisen myslin reseptin (se löytyy täältä), mutta koska tein tämän kyseisen satsin taas hieman aikaisempaa luottoreseptiäni modifioiden, ajattelin jakaa sen vielä kerran teillekin.

Rouskuva herkkumysli

6 dl kaurahiutaleita
3 dl manteleita (Foodin)
3dl cashew pähkinöitä (Foodin)
0,5-1dl sulaa kookosöljyä (Foodin)
2tl kanelia
2tl kardemummaa
1 tl bourbon vanilijajauhetta (Foodin)
ripaus suolaa
reilu loraus hunajaa TAI 2-3rkl kookossokeria

kaakaonibsejä (Foodin)
kookoslastuja (Foodin)

Laita uuni lämpenemään 175°. Rouhi pähkinät veitsellä haluamasi kokoisiksi paloiksi. Laita kaurahiutaleet, rouhitut pähkinät ja mausteet suureen kulhoon ja sekoita tasaisesti. Lisää joukkoon kookosöljy ja hunaja/kookossokeri ja sekoita vielä. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja levitä mysli tasaisesti uuninpellille. Paista noin 15 minuuttia. Lisää lopuksi myslin sekaan vielä kaakaonibsit ja kookoslastut ja paista vielä 5min.

Ota mysli jäähtymään ja säilö tiiviisiin lasi- tai muovipurkkeihin. Nauti jugurtin, chiavanukkaan tai (kaura)maidon kera!

img_9274

Tässä vielä muutama mun lemppari myslicombo, joita nautin lähes päivittäin:

mysliä
soijajugurttia
banaaniviipaleita
mustikoita
cashew voita

mysliä
kookos-soijajugurttia
tuoretta tai pakastemangoa
ananasta
loraus hunajaa

mysliä
kaurajugurttia
puolukoita
viipaloitua banaania
maapähkinävoita

img_9262

Nautinnollisia myslinrouskutushetkiä!

-Laura