…on nimittäin aamupala. Rakastan aamuja, niinkuin varmasti jokainen, joka minut jollakin tasolla tuntee, tietää. Ajattelin sunnuntain kunniaksi jakaa muutaman aamupalahetken kuluneelta viikolta, sillä etenkin sunnuntaisin rakastan valmistaa aamupalaksi jotakin vähän pidemmän kaavan mukaan – koristella kauniin smoothiebowlin, paistaa lettuja, tehdä ison puuroannoksen tai valmistaa vohveleita.

Tehtiin viime viikonloppuna ystävän kanssa herkullisia vohveleita lounaaksi. Menulla oli sekä suolaisia, että makeita versioita tarjolla, mutta omat lemppari-aamupalavohvelini ovat kuitenkin nämä makeat versiot. Taikinaan sekoitan aina kaurajauhoja, banaania, proteiinijauhetta, mausteita ja muutaman kananmunan.

Päälle kerros kookoskermavaahtoa, hilloa, banaanisuikaleita, marjoja ja maapähkinävoita. Oi kyllä.
Juuri hetki sitten postiluukusta kolahtanut ihanan Annin kirja on täynnä mitä herkullisempia kulhoruokareseptejä. Tehtiinkin tällä viikolla erään ystäväni kanssa Annin kirjasta helppoa kvinoa-chia-banaani puuroa.

Puurokulholliset päällystettiin marjoilla, superfoodeilla, maapähkinävoilla ja taateleilla. Ai että, varmasti yksi parhaimmista syömistäni puuroannoksista ikinä. Nautittiin puuroannokset tietenkin kahvin kanssa ja muutama tuntinen aamupalahetki hurahti liian äkkiä ohi jutellen ja valokuvaten.

Annin kirjaan voi tutustua (ja tilata) täältä.

Henkilökohtainen lempparini: smoothiebowlit. Niitä teen oikeastaan lähes joka arkiaamu. Smoothiebowlit ovat niin helppoja, ravinteikkaita ja täyttäviä aamupaloja niin arkeen kuin juhlaankin, että niihin jää herkästi koukkuun.

Viimeaikoina olen innostunut tekemään enemmän vihersmoothieita, kun taas muutama kuukausi sitten tein lähes poikkeuksetta aina banaanijätski -pohjaisia smoothiebowleja. Tai no, silloin ne olivatkin oikeastaan jätskikulhollisia.

Banaanijäätelöön sekoitan tehosekoittimessa pakastettua banaania, proteiinijauhetta, kauramaitoa ja lisään fiiliksen mukaan sekaan välillä marjoja, kaakaojauhetta tai pakastettuja mangokuutioita. Vihersmoothieeni taasen laitan pakastettua banaania, mangoa, pinaattia, selleriä, avocadoa, vanilijaheraa, spirulinaa ja lorauksen kauramaitoa tai omenamehua.

Mikä on sun lemppari aamupala? Hyviä reseptejä saa laittaa jakoon!

Ihanaa sunnuntaita,

-Laura