Innostuin muutama päivä sitten tekemään pitkästä aikaa raakasuklaata, yhtä lempiherkkuani. Ennen minulla oli aika useinkin tapana tehdä itse suklaata, mutta viimeaikoina se on jäänyt vähemmälle ja olen aina ostanut kaupasta vain valmiita raakasuklaapatukoita tai -levyjä.

Sain edellisessä postauksessa mainitsemastani Urtekramin yllätyspaketista matcha -jauhetta, jonka innoittamana päätin kokeilla tehdä matcha-valkosuklaata, josta olin aikaisemmin nähnyt reseptejä blogeissa. Matcha on minulle vielä aika vieras raaka-aine, sillä olen vain muutaman kerran maistanut sitä, enkä ole niinkään innostunut sen mausta, vaikka vihreästä teestä yleisesti tykkäänkin.

Matcha on siis vihreätee -jauhetta, jossa on aika vahva yrttinen aromi ja pelkälleen se saattaa maistua monien mielestä liian karvaalta. Ainakin itse muistan ensimmäisen kerran matchaa maistaessani puistelleeni päätä ja nyrpistelleeni nenää. Mutta kun matchan kaveriksi sekoittaa jotakin makeaa ja pehmeää, kuten hunajaa, kaakaovoita ja kookosmannaa, muuttuu sen maku paljon miellyttävämmäksi.

Niin kävi näidenkin suklaakonvehtien kanssa, nimittäin niistä tuli omaksi yllätyksekseni todella maukkaita! Siksi haluankin nyt viikonlopun kunniaksi jakaa näiden raikkaiden ja herkullisten matcha-valkosuklaakonvehtien reseptin.

Matcha-valkosuklaa konvehdit

2,5dl sulaa kaakaovoita (mittasin kattilaan 2dl Foodinin kaakaovoirouhetta)
3rkl kookosmannaa
3rkl hunajaa, agavesiirappia tai esim. koivusokeria
1tl vanilijajauhetta
1tl matchajauhetta (Urtekram)
1tl kardemummaa
1tl suolaa

Sulata kaakaovoi, kookosmanna ja hunaja vesihauteessa. Lisää sekaan mausteet ja matchajauhe ja sekoita tasaiseksi. Kaada muotteihin tai tasaiselle lautaselle, vuoalle tai astialle ja laita pakkaseen jähmettymään vähintään 20-30 minuutiksi. Nauti!

Mukavaa lauantaipäivää<3

Laura