Enempää tätä pizzapohjan ohjetta alustamatta sanon tästä vain sen, että kun ensimmäisen kerran tein tämän kyseisen reseptin mukaan pizzaa, tein sitä samalla viikolla viisi kertaa uudestaan. Kyllä. Luit oikein.

IMG_2122Etenkin poikaystäväni tykästyi reseptiin kovasti ja pyysikin lähes joka päivä tuolla viikolla, voisinko tehdä meille taas pizzaa ruuaksi. Ja minähän suostuin. Lähinnä koska resepti on niin helppo ja nopea, eikä edes kipeänä ollessani aiheuttanut ekstravaivaa.

Niimpä tästä reseptistä on muodostunut henkilökohtainen lempparini ja bravuurini.

Söimme siis saikkuviikkoni aikana pizzaa lähes joka ilta. Tarjosimme sitä muutamaan otteeseen myös kylässä käyneille ystäville, jotka totesivat maun erinomaiseksi. Täytteet vaihtelivat jonkin verran kerrasta toiseen, mutta itse pohjan resepti pysyi joka kerta samana. Ja mitäpä sitä hyvää enää muuttamaan.

Joten, olkaa hyvät, tässä meikäläisen luotto pizzapohjaresepti! Resepti on gluteeniton ja sen voi myös valmistaa ilman hiivaa, mikäli haluaa.

pizzaGluteeniton pizzapohja
(1 pellillinen)

2,5dl kädenlämpöistä vettä tai maitoa
puolikas pussi kuivahiivaa

2dl kurpitsansiemenjauhoja (Foodin)
3-5dl muita gluteenittomia jauhoja (kauraa ja/tai tattaria)*
loraus oliiviöljyä
ripaus suolaa

*käytin Rainbow:n gluteenitonta jauhoseosta, jossa on suurinosa gluteenitonta täysjyväkauraa ja loppuosa perunajauhoa. Se toimii mielestäni tässä reseptissä kaikista parhaiten jauhona, mutta esim. kaura- ja tattarijauhonkin yhdistelmää on testattu.

Sekoita neste ja hiiva ensin keskenään niin, että hiiva sulaa kokonaan nesteen joukkoon. Lisää sitten jauhot ja sekoita tasaiseksi massaksi. Lisää lopuksi vielä loraus oliiviöljyä ja ripaus suolaa. Jos taikina on tässä vaiheessa vielä märkää ja tarttuvaa, lisää jauhoja niin kauan, kunnes se ei enää tartu sekoitusastian reunoille. Anna turvota liinan alla n.30min.

Aseta uuni lämpenemään 225°C. Vuoraa pelti leivinpaperilla ja kaada taikina sen päälle. Taputtele taikina jauhojen kanssa tasaiseksi pellille (HUOM! Tämä vaihe vaatii hieman kärsivällisyyttä, joten jos omistat kaulimen, kauli pizzapohja pellille tasaiseksi). Levitä pizzapohjan päälle paseerattu tomaatti ja loput mieleisesi täytteet. Paista noin 15-20min.

IMG_2160Tässä vielä muutama lempitäytteeni pizzassa:

– herkkusienet
– ananas
– nyhtökaura
– sipuli
– katkaravut
– tonnikala
– vuohenjuusto
– punajuuri
– pestokastike

Voit esimerkiksi korvata perinteisen tomaattikastikkeen pestokastikkeella ja koota loput täytteet sen päälle. Yksi killeri-yhdistelmä on pesto, punajuuri, vuohenjuusto ja rucola. Ahh, nam!

Kannattaa siis rohkeasti kokeilla ja toteuttaa villeimmätkin pizzaideat! Etenkin, kun pizzapohjakaan ei tässä tapauksessa ole niin perinteinen, voi täytteilläkin hieman leikitellä. Harvoin nimittäin ne oudoimmiltakin kuulostaneet ideat ovat – ainakaan omalla kohdallani – menneet pieleen. Pizzan päälle sopii siis yllättävän moni raaka-aine:)

Ei siis muuta kuin herkullisia pizzahetkiä! Kertokaahan, mikäli testasitte reseptiä ja jakakaa teidän omat lempparipizzat kommenttiboksissa!

Ihanaa torstai-iltapäivää<3

-Laura