Kun pohdin synttärijuhlieni tarjoilua, tiesin, etten haluaisi sen olevan mitään kovin perinteistä. Tai jos se olisi perinteistä, tekisin sen omalla twistillä.img_9684Halusin näyttävän kakun, joka olisi myös sellainen, mitä en ole ennen tehnyt. Eräänä päivänä kakkureseptiä pohtiessani muistin, kuinka rakastin nuorempana unelmatorttuja – sitä kermavaahdon, suklaakakkutaikinan ja banaanin ihanaa yhdistelmää, joka oli vaan kaikella tapaa niin hyvää. Siitä sainkin idean toteuttaa synttärikakkuni vähän unelmatorttua mukaillen – tosin vain täytekakun muodossa.

img_9623Kakkupohjan tein tavallista sokerikakkupohjaa mukaillen, käyttämällä valkoisen sokerin sijasta koivusokeria ja vehnäjauhojen sijasta tummaa riisijauhoa sekä mantelijauhoa. Väliin laitoin hedelmäsosetta, banaaniviipaleita, kookoskermaa sekä tuoreita mansikoita, joita kokosin myös kakun päälle. Lopputuloksesta tuli mielestäni tosi söpö ja ennenkaikkea superherkullinen!

Suolaiset tarjoilut pidin mahdollisimman yksinkertaisena – olihan meitä kuitenkin lähemmäs parikymmentä tyyppiä juhlissa. Tarjoilupöytään päätyikin näin ollen dippivihanneksia, itse tehtyä hummusta, maidotonta yrttidippiä, kvinoasalaattia ja tuoretta leipää. Lisäksi tarjolla oli vielä itse tehtyjä lakupoppareita ja mun lemppareita: raakasuklaata ja raakasuklaakuorrutteisia mulpereita ja pähkinöitä. Nam!

Tarjoilut näyttivät maistuvan paremmin kuin hyvin, sillä ne eivät kauaa ehtineet olla esillä, kun kulhot olivat jo tyhjentyneet.

Tässä tulisikin nyt reseptit kaikkiin edellämainittuihin herkkuihin:

img_9651Unelmatäytekakku (M, G)

5 kananmunaa
koivu- tai kookossokeria
tummaa riisijauhoa/tattarijauhoa
mantelijauhoa
1/2 dl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta

Laita uuni lämpiämään 175°C.

Ota kaksi samankokoista korkeaa lasia ja yksi iso leivontakulho esille. Mittaa toiseen lasiin kananmunat ja toiseen sokeri niin, että sokeria on lasissa yhtä paljon, kuin kananmunia. Kaada sokeri kulhoon ja mittaa nyt samaan lasiin jauhot. Laita pohjalle 1/2dl kaakaojauhetta ja loppuosa muita jauhoja (taas niin, että jauhoja on sama määrä, kuin kananmunia).

Kaada sitten kananmunat leivontakulhoon sokerin lisäksi ja sekoita sähkövatkaimella tai monitoimikoneella tasaiseksi vaahdoksi. Lisää jauhot siivilän läpi pikkuhiljaa, samalla taikinaa varovasti käännellen ja sekoittaen.

Voitele kakkuvuoka ja jauhota sen pohja ja reunat esim. korppu- tai mantelijauholla. Kaada taikina vuokaan ja laita uuniin paistumaan noin 30 minuutiksi.

Suosittelen tekemään kakkupohjan edellisenä päivänä, jotta se ehtii kunnolla jäähtyä ja tiivistyä ennen leikkaamista.

Kun pohja on jäähtynyt, leikkaa se keskeltä halki. Vaahdota kerma, pilko muutama banaani ja marjoja viipaleiksi ja kostuta kakku esim. omena- tai marjamehulla. Laita väliin täytteet, kostuta kansipala ja laita se täytteiden päälle. Lado päälle vielä hedelmäsosetta, kookoskermaa ja tuoreita marjoja tai esim. kakkukoristeita.

img_9673Kvinoasalaatti (n. 10-15 annosta)

3 pakettia tuoretta pinaattia
1 hunajamelooni
2 kurkkua
3 isoa avocadoa
3dl kvinoaa

Keitä kvinoa paketin ohjeen mukaan. Pilko kurkku, melooni ja avocadot haluamasi kokoisiksi paloiksi. Laita suureen salaattiastiaan pinaatti, melooniviipaleet, kurkkuviipaleet ja avocadokuutiot. Sekoita salaattikastike jäähtyneen kvinoan sekaan ja kaada kvinoa salaatin joukkoon.

Salaattikastike:

1dl vaaleaa tahinia
1/2 dl soijakastiketta
puolikkan sitruunan mehu
loraus oliiviöljyä
ripaus suolaa
loraus hunajaa

Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi, juoksevaksi kastikkeeksi.

img_9681Hummus:

2pkt kikherneitä
2tl juustokuminaa
2 rkl vaaleaa tahinia
loraus kauramaitoa
ripaus suolaa
ripaus chilijauhetta

Sekoita kaikki ainekset monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella sekaisin tasaiseksi tahnaksi. Tarjoile dippivihannesten tai leivän kera.

Yrttidippi:

2 prk Oatlyn kaurafraichea
reilusti yrttimaustetta
reilu ripaus suolaa
loraus hunajaa
1/2 sitruunan mehu
muutama tippa tabascoa tai srirachaa

Sekoita ainekset keskenään kulhossa ja laita (mieleellään muutamaksi tunniksi) jääkaappiin tekeytymään. Tarjoile dippivihannesten kanssa.

img_9639

Vaikka lähiaikoina tiedossa ei olisikaan juhlia, nämä herkut sopivat hyvin myös vaikka viikonlopun juhlistamiseen, joten kertokaahan, jos testaatte reseptejä!

Mä suuntaan nyt vaatteiden vaihdon ja pienen kuontalon freesauksen kautta Messukeskukseen, sillä oon I Love Me -messuilla nyt tänään perjantaina ja huomenna lauantaina Foodinin pisteellä töissä. Tulkaa siis ihmeessä moikkaamaan ja hakemaan laadukkaita ja herkullisia superfoodeja edulliseen messuhintaan!:)

Moikataan, kun tavataan!

-Laura